avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere magazin.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere magazin.

Buna ziua.
Doresc sa deschid un magazin mixt in mediul rural, am achizitionat de curand un teren intravilan pe care intentionez sa ridic o constructie din panouri sandwich (magazinul propriuzis). Nu am nici o cunostinta despre acest domeniu. Intrebarea mea este: ce pasi trebuie sa urmez pentru deschiderea magazinului de la a la z ( autorizatii, aprobari, reguli de respectat). Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Matiescu Ionut , utilizator 19:00, 25 Iulie 2018
Terenul l-ati achizitionat pe persoana fizica si constructia o veti face pe firma srl pentru a putea sa deduceti cheltuielile cu proiectul tehnic, autorizatia de constructie, constructia efectiva, conectarea la utilitati de lumina, inregistrarea la directia de taxe si impozite de la pimarie pentru plata impozitului pe constructie persoane juridice si functionarea in contabilitatea srl.
Trebuie sa va infiintati mai intai firma srl la registrul comertului doar declarand sediul social. Apoi dupa ce veti termina tot ce inseamna magazinul functional, deci pote sa dureze cea luni bune, mergeti iar la regstrul comertului ca sa inregistrati pe srl si punctul de ucru si sa va autoizat si activitatie ce le veti face laadresa punctului de lucru.
Adica firma srl o inregistrati cu sediul social acolo unde locuiti si punctul de lucru va fi la adresa unde va amenajati constructia magazinului la terminarea definitiva a lui.
Orientativ, ca sa castigati putin timp, pana urmati procedura de inregistrare srl la registrul comertului si la finante din judetul dumneavoastra (unde spuneti clar ca acivitate o incepeti dupa construirea magazinului la adresa punctului de lucru) mergeti si la primarie doar sa va interesati ce acte va sunt necesare sa depuneti pentru obtinera autorizatiei de construire magazin pe firma srl. Dar nu faceti inca nicio plata caci pana nu aveti srl infiintat si inregistat la finante, nu puteti sa platii pe srl si nu puteti deduce cheltuieli in contabilitatea firmei.
Este un parcurs anevoios si trebuie sa aveti rabdare dar o sa va descurcati daca va tineti de termenele cerute de autoritati si, acolo unde sunteti nelamurit, nu ezitati sa intrebati direct la ei.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare Ionut Ilut Ionut Ilut Ce documente sunt necesare dupa infiinatrea unui magazin de mobila ? (vezi toată discuția)
Costuri înființare magazin second hand Babes Monica Elena Babes Monica Elena Ce suma este necesară pentru deschiderea unui magazin cu imbracaminte second hand ? (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu magazin mixt, acte necesare Dani Ela 112 Dani Ela 112 As vrea sa inchiriez un spatiu pentru a deschide un magazin mixt in zona rurala si nu stiu ce acte imi trebuie si nici cu ce sa incep ... As vrea daca se poate ... (vezi toată discuția)