avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Autoturism cumparat cu vicii ascunse la motorul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Autoturism cumparat cu vicii ascunse la motorul electric.

In primavara am achizitionat o masina hybrid (doua motoare, benzina si electric ce merg concomitent).
Inainte de a semna actele masina a fost dusa in service pentru inspectie, dar doar pe partea mecanica unde totul era ok, din pacate masina nu poate fi conectata la calculator decat in service autorizat ce detine softul masinii, la momentul respectiv nefiind disponibil niciun service pentru o perioada de 2-3 saptamani, asa ca am cumparat masina doar cu inspectia mecanica.
Acum, sa aflam ca motorul electric este pe "moarte" si ca mergem pe riscul nostru cu ea, inlocuirea bateriei costand 4500 euro, cam cat am dat pe masina.
Din parametrii/istoricul masinii, noi putem dovedi daca erorile si starea bateriei erau deja precare dinainte de semnarea actelor de vanzare/cumarare.
Exista vreo posibilitate prin care sa depunem plangere penala impotriva vanzatorului, demonstrand ca motorul electric era deja stricat, apeland la viciile ascunse in momentul cumpararii ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters487475 , utilizator 13:05, 25 Iulie 2018
Da, exista aceasta posibilitate. Depinde si de termenii conveniti contractual, pentru ca pretul initial putea sa va dea indicii ca exista lucruri de remediat, iar vanzatorul poate sustine ca v-a informat asupra unor astfel de aspecte.

Aveti nevoie de expertiza tehnica scrisa, initiati contactul cu vanzatorul, eventual cu ajutorul unui mediator, apoi, in functie de raspuns, puteti face demersurile sustinute de un avocat, daca va mai fi cazul. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
ContSters487475, utilizator
Multumesc pentru raspuns!

Vom incerca pe cale amiabila, cu dovezile aferente.
Cu placere, sper sa aveti castig de cauza! Daca ati cumparat masina in urma unui anunt public, care a omis sa mentioneze ... slabiciunile masinii, aveti un argument suplimentar.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
ContSters487475, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme masina second hand lilianabre lilianabre buna ziua.va spun de la inceput ca sunt constienta ca am gresit , asa ca va rog sa nu va consumati energia certandu-ma si va rog sa incercati sa ma ajutati. ... (vezi toată discuția)
Probleme dupa revizia auto obligatorie Vulturudac Vulturudac probleme dupa revizia auto obligatorie la masina noua de 2 ani,8000 km dupa revizie a disparut autocolant cu date identificare motor de sub capota ... (vezi toată discuția)
Inselatorie auto Jimny43 Jimny43 Salut comunitate. Pe 24 ianuarie mi-am achizitionat o masina pe care mi-am dorit-o demult.In prealabil vorbisem cu proprietarul gasit pe olx care la prima ... (vezi toată discuția)