avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot obliga primăria și furnizorul de apă să-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot obliga primăria și furnizorul de apă să-mi avizeze un branșament propriu pentru apa rece?

Bună ziua.
Vă rog să-mi spuneți care ar fi metodele prin care pot obliga primăria și furnizorul de apă să-mi avizeze un branșament propriu pentru apa rece; în condițiile în care, ilegal, furnizorul de apă a modificat și înlocuit o parte a instalației comune pentru apă potabilă. În prezent funcționând, în paralel, ambele instalații; distribuiția și contorizarea pe verticală - existentă de circa 15 ani, dar și distribuția și contorizarea pe orizontală - inventată de furnizor și câțiva complici. Astfel au fost încălcate mai mute legi (L.230/2007, L. 241/2006, L.50/91 și codul Civil) de către furnizorul de apă, cu concursul unor complici din asociație și primărie.
Conform L. 241/2006, pentru trecerea de la contorizarea pe verticală la cea pe orizontală este nevoie de acordul tuturor proprietarilor de pe scară, de votul unanim al tuturor proprietarilor, exprimat în adunarea generală, dar și de proiect și alte avize ale primăriei.
Eu vreau să am un branșament propriu, cum am la energie electrică și la gazele naturale. De ce oare se opun atât de agresiv furnizorul și primăria? Simt că ne pierd din lesă?!
Legea îmi dă dreptul la un branșament propriu, dar complicii interesați sunt mai puternici și mai importanți decât drepturile mele și prevederile legale.
Prin trecerea de la contorizarea pe verticală la cea orizontală nu se schimbă nimic în bine pentru proprietar; diferențele dintre indecși contorului de branșament și suma indecșilor contoarelor apartamentelor fiind împărțite ca și până acum tuturor proprietarilor. Asta pe lângă faptul că furnizorul nu-și verifică metrologic apometrele de branșament, impunând cantități pe care nu le poate susține legal. Am găsit contor de branșament blocat, în condițiile în care furnizorul facturase câteva sute de metrii cubi.
Am depus trei cereri la furnizorul de apă, am cerut certif. de urbanism de la primărie, am cerut imlicarea primăriei în medierea conflictului dintre mine și furnizor - conform prevederilor legale și... deloc suspect, primăria mi-a cerut un proiect (pe lângă alte documente) condiție pentru eliberarea cetificatului de urbanism. M-am opus, verbal, și le-am spus, în biroul lor de urbanism, să-mi precizeze, în scris, prevederile legale care mă obligă să le depun și proiect pentru a primii certif. de urbanism. Ce să vedeți, în răspunsul lor scris, ”orbaniștii” nu mi-au mai cerut proiectul.
Mai mult, consultând eu prevederile legale pentru emiterea certif. de urbanism, am constatat că este interzis ca ei (urbaniștii) să condiționeze emiterea certificatului (ce să vedeți?!) de vreun proiect: ” art. 19 (3) Se interzice emitentului să condiționeze emiterea certificatului de urbanism de elaborarea prealabilă a unei documentații de urbanism pentru imobilul în cauză, precum și a oricăror documentații tehnice de definire a scopului solicitării.”
În aceste condiții, nu-ți vine să-i strângi în brațe, pentru multă vreme?!
Interesul grupării constă în suma de 12.000 de lei per scară, atât cât reprezintă valoarea modificărilor instalației comune - care lasă, în continuare, proprietarii dependenți de sitemul de castă local.
O zi bună!
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
IonPopescu-B, utilizator

Alte discuții în legătură

Îmi este refuzat un branșament individual pentru apă rece; ce să fac? IonPopescu-B IonPopescu-B Bună ziua. Operatorul ( cu monopol) regional de apă din Gorj, în cârdășie cu câțiva proprietari, a modificat și înlocuit, în parte, ... (vezi toată discuția)
Furnizarea apei potabile. bună ziua! vă aduc la cunoștință ... IonPopescu-B IonPopescu-B Furnizarea apei potabile. Bună ziua! Vă aduc la cunoștință o șarlatanie de partid. Firma care furnizează apa în localitatea mea de domiciliu este una ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)