avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Evitare TAXE UPFR, UCMR-ADA, CREDIDAM (Muzica )
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Evitare TAXE UPFR, UCMR-ADA, CREDIDAM (Muzica )

Rog sa imi spuneti daca intr-un spatiu comercial (salon cosmetica) (SRL) se poate asculta muzica fara drepturi de autor (disponibila pentru download pe facebook busines si probabil si pe alte sit-uri), si daca da ce documente ar trebui sa am in aceasta privinta ?
Muzica fara drepturi de autor este folosita in mediul online la nivel global si este gratuita (lipsita de ori ce taxe).
Din cate am inteles taxele aplicate de cele trei entitati sunt acoperite de lege.
Recent am fost vizitat de UPFR (uniunea producatorilor de fonograme din romania) si mi sa solicitat semanrea unui contract pentru a avea dreptul de folosi muzica ambientala ca si persoana juritica (SRL). Ulterior am inteles ca o sa mai fiu vizitat si de UCMR-ADA (uniunea compozitorilor) si de CREDIDAM. Cuantumul taxelor pentru un salon de cosmetica de aprox 75mp s-ar ridica undeva la 1500-1800 ron pe an (ceea ce mi se pare exagerat de mult).
Cel mai recent răspuns: Horatiu Coldea , Consultant de business 18:45, 10 Octombrie 2019
Buna ziua.
In Romania nu exista posibilitatea de a folosi ”royalty free music” fara plata catre organismele de gestiune colectiva.
Puteti, totusi, sa achitati direct remuneratii catre titularii de drepturi a caror muzica o folositi.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Doua taxe pentru aceeasi muzica? Monica H. Monica H. E legal sa platim si taxa radio Tv si taxa pt Autorizatia neexclusiva pentru utilizarea muzicii in scop ambiental - UPFR?? (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)