avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc să-mi recunosc copilul, dar fosta iubită ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc să-mi recunosc copilul, dar fosta iubită nu-mi permite asta. Care sunt pașii de urmat?

Bună seara, eu și fosta iubită avem un copil de 4 luni, ea de la bun început pana sa nască mia ascuns nașterea copilul și nu a vrut sa mi-l arate pe motivul ca nu o lasă maicasa, iar în certificatul de naștere nu ma trecut ca tata, ce pot sa fac și cât costa în mare pentru a primi drepturi dar și obligații asupra copilului, îmi doresc foarte mult sa o vad și sa am grija de ea fiind copilul meu, menționez ca eu de la bun început am vrut sa păstreze și sa recunosc copilul dar în zadar, mia ascuns și data nașteri am aflat la o săptămână distanță că a născut, am avut o relație de 3 ani împreună, după al-3-lea an rezultând copilul și despărțirea noastră, mai spuneți-mi va rog care sunt pași de urmat pentru a putea recunoaște copilul, mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:19, 2 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face recunoașterea prin înscris autentic dacă nu e necesară o tăgăduire a paternității în prealabil (dacă nu l-a recunoscut altcineva, nu s-a prezumat că altcineva e tatăl).
Mergeți la notar.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as spune sa mergeti intai la starea civila de la locul nasterii, sa spuneti ce date aveti despre copil, poate aveti nume, prenume, numele mamei, CNP etc. si va spun ei daca il puteti recunoaste acolo.
Daca nu merge la stare civila, mergeti la un avocat, ca fara certificat de nastere nici la notar nu aveti ce face.
Daca reusiti sa faceti la stare civila o declaratie de recunoastere, cereti eliberarea unui nou certificat cu dv. trecut la tata. Numele copilului nu il puteti schimba. Daca il vreti schimbat, trebuie proces.
Sansele sunt mici, in practica, sa obtineti o recunoastere daca mama nu coopereaza. Stiu, este un act care tine doar de dv., dar fara colaborare nu se modifica acte de stare civila.
Vreau sa menționez ca mama copilului nu vrea sa fiu trecut ca tata pe certificat, dar ce drepturi am eu ținând cont ca sunt tatăl copilului și am dovezi în acest sens, ce pot sa fac în cazul asta, pot lua legătura cu un avocat pentru o chemare în instanta pentru stabilirea paternității?
Ar fi cel mai bine sa contactati unul sau mai multi avocati si sa incercati intai o notificare a mamei pentru o conciliere sau negociere. Poate reusiti sa nu ajungeti in instanta.
Am încercat cam totul sa ma înțeleg cumva dar mama copilului este influențată de părinți ei care nu sunt de acord cu persoana mea

Liliana Gradinaru a scris:

Ar fi cel mai bine sa contactati unul sau mai multi avocati si sa incercati intai o notificare a mamei pentru o conciliere sau negociere. Poate reusiti sa nu ajungeti in instanta.

Alte discuții în legătură

Cum e posibil?!!! ichimgeorge ichimgeorge o poveste incalcita si cu un final deocamdata nu prea fericit...asta pot spune despre mine care dupa o relatie in concubinaj in urma careia a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa recunosc paternitatea ContSters80880 ContSters80880 Salutare Am nevoie de un sfat in legatura cu problema mea: in urma unei relatii cu o femeie casatorita a rezultat un copil.Copilul a fost conceput pana sa se ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii alexzander27 alexzander27 ma numesc dorobantu robert.....am train in concubinaj cu o fata, a carei mama e jurista si din aceasta relatie sa nascut o fetita care acum are 9 luni....mama ... (vezi toată discuția)