avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de muncă
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de muncă

Buna ziua,
Am fost angajat pe perioada determinata de 1luna de zile . După aproximativ 3 săptămâni am avut un accident de muncă (o presă mi-a prins antebrațul). Am fost dus de urgență la spital și mi-a pus mâna în ghips..21 de zile.dupa care urmează să fac recuperare.fizioterapie.Cand am dus concediu medical pe luna iulie mi-au spus că din 29 iunie mi-au desfăcut contractul de munca . Mai primesc indemnizația de concediu medical pe luna iulie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:35, 28 Iulie 2018
Buna seara. Din ce cunosc nu exista Contract de munca valabil 1 luna cu 30 de zile perioada de proba... La un asemenea contract, potrivit Codului munci, si sper sa nu ma insel, periada de proba e de maxim 5 zile... Mai cititi odata acel contract si vedeti ce scrie in el axact... Informatia cu plata concediului medical de Casa...am gasito tot pe acest site intr-o discutie mai veche... dar acum sunt dupa tel si nu pot pune un link catre ea. Poate o cautati dvs sau va ajuta cineva cu acesta info. Daca nu margeti sau trimiteti pe cineva la Casa judeata sa intrebe acolo...
Codul muncii mentioneaza:
-CAPITOLUL VI Contractul individual de muncă pe durată determinată
-Art. 82 (1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile și în condițiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual
de muncă pe durată determinată.
-Art. 85 Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăși:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 și 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaților încadrați în funcții de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
Daca perioada de proba era de 30 de zile, CIM trebuia incheiat pe o durata de 6 luni sau mai mare de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu a avut un accident de munca la începutul ... Andagrig4 Andagrig4 Bună ziua, soțul meu a avut un accident de munca la începutul lunii foarte grav,lovitura la coloana cervicala și acum este semiparalizat de la gat în ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Szocscs Szocscs Buna ziua. Daca lucrez de 2 luni la o firma ( inainte a fost intrerupt asigurarea) si am suferit un accident de lucru, am derept la indemnizare? (vezi toată discuția)