avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Accident auto
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Accident auto

Bună ziua. Dacă am lovit o mașină neavând asigurare cum își recuperează casco banii de la vinovat? Mentionez că au trecut aproape 2 ani de la accident și nu am fost înștiințat încă de devizul lucrării.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:08, 28 Iulie 2018
Se recuperează prin obtinerea unei hotarari judecatoresti împotriva vinovatului, urmata de executare silită.
Firma de asigurări are la dispoziţie 3 ani de zile calculaţi de la data accidentului pentru a recupera daunele de la vinovat. (3 ani - termenul general de prescripţie extinctivă a dreptului la acţiune în pretenţii civile)
După 3 ani şi o zi... la revedere. Nu te mai poate da în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco LarisaS LarisaS Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata. Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Intrebare Cartojanc Cartojanc Buna ziua am gasit masina mea lovita in parcare Am dus.o pe platforma in service si am deschis dosar de dauna CASCO cu regres rca mi s.a spus ca este mai ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza daune firmele de asigurari? anays18 anays18 am o nelamuriri legata de un incident survenit acum aproximativ 2 ani ,in care o pers.aflata pe un motoscuter a intrat in spatele unui autoturism in urma unei ... (vezi toată discuția)