avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Drepturi si raspunderi ca asociat!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Drepturi si raspunderi ca asociat!

Sunt asociat cu participare de 50% intr-o firma !
1. Care sunt drepturile si obligatiile mele !
2. Daca administratorul face vreo prostie pe firma , eu am vreo legatura ? Pot fi tras la raspundere?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:01, 5 Noiembrie 2009
Drepturile d-voastra sunt cele prevazute in legea nr.31/1990 si in statut.
Veti raspunde in limitat participatiei d-voastra la beneficii si pierderi, iar daca administratorul savarsete fapte de orice natura juridica va raspunde in mod direct si nu in solidar cu d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere civila sau penala asociat unic dandea27 dandea27 Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in care sa fiu asociat unic. Unul dintre angajati va fi administator. In cazul in care in timpul administrarii ... (vezi toată discuția)
2 asociati in srl Valentina_D Valentina_D Buna seara, Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)
Un sfat ,va rog ContSters86929 ContSters86929 Buna ziua, Am o societate unde sunt administrator,am un asociat, avem parti sociale 50%-50%,am o problema.Am devenit administrator pentru ca \"asociatul\"pe ... (vezi toată discuția)