avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate autorizatie pompa de apa manuala acum 32 de ani !
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

autorizatie pompa de apa manuala acum 32 de ani !

va salut cu respect,
cu buna credinta si in spiritul civic care exista odata intre oameni, am facut si noi o pompa de apa potabila, manuala, in pamantul din fata blocului..acum 32 de ani!Astazi in 2018, acest pamant si-a schimbat proprietarul si de la stat a trecut in posessia unei persoane fizice private care l-a achizitionat....ce ne intreaba noul proprietar:am avut autorizatie sa foram acest put de apa?...ce va intreb eu pe dvs:acum 32 de ani exista legislatie pentru asa ceva, trebuia intr-adevar sa depunem vreo cerere catre vreo institutie pentru a avea dreptul de a bate o teava in pamant pentru aceasta pompa?..el este proprietar din 2007 pe acest teren, pompa repet a fost facuta de locatarii blocului in 1987 cu bani proprii.
va multumesc pentru raspuns si va rog sa scuzati ora tarzie, este 3 dimineata si poate oboseala ma face sa ma exprim mai greu.
Toata stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
codan2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 07:44, 28 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur ca era nevoie de autorizatie de construire-executare, de foraj, etc. pentru un put / fantana.
Apa este un bun subteran care este scumpa iar folosirea ei fara drept se cheama furt din avutul obstesc. Râul care curge sub pământ se cheamă acvifer, care este al statului, iar forajul ilegal este furt.
Intrebarea este legitima, noul proprietar este preocupat ca va fi amendat pentru o fantana ilegala.
In plus, daca altii o folosesc iar fantana este otravita, noul proprietar va fi raspunzator pentru toate vatamarile.
Iar daca spui "N-am ştiut" nu are nicio valoare deoarece fantana este un lucru vizibil.
Astuparea, dezafectarea putului se face tot cu autorizatie, deoarece un put prost executat produce poluare. De exemplu o teava ruginita, gaurita, poate introduce dejectii si bacterii fecale sau alte molime in acvifer, daca e aproape de hazna, si infectezi/otravesti toata apa din aval.
Chiar astuparea trebuie facuta tot de profesionisti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana ... ioana zamfirescu ioana zamfirescu Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana in gradina. De cateva zile apa a inceput sa miroase a canalizare, atunci ne am dat seama ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii de curte: cum le pot desființa legal canalizările făcute pe terenul meu? ContSters441080 ContSters441080 Buna ziua, as dori sa stiu ce solutii legale exista pentru urmatoarele situatii: 1. vecinul din laterala casei mele isi deverseaza apa menajera intr-o ... (vezi toată discuția)
Apa potabila cu miros fecaloid mika-le mika-le Buna ziua. Am o intrebare, daca se poate. Apa noastra potabila miroase a fecale. Langa grupul nostru de pompare (doua blocuri) a fost construita acum ... (vezi toată discuția)