avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 1 an sau 2 ani concediu de maternitate ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

1 an sau 2 ani concediu de maternitate ?

Buna ziua,

As dori sa stiu care este diferenta intre a alege 1 an sau 2 ani de concediu maternal.
Daca optez sa raman in Ccc 1 an, apoi prelungesc cu inca unul, este in dezavantajul meu?
Ar tb sa aleg optiunea de 2 ani?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 29 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie optat clar pentru perioada pe care înțelegeți sa o alocați concediului de îngrijire copil sau 1 sau 2ani.
Pe langa beneficiul pe care il are copilul dv.,respectiv acela de a o avea pe mami o perioada cat mai lunga alaturi ceas de ceas,iar dv.beneficiul de a va bucura si a nu pierde nici o minunăție pe care micuțul o face in aceasta perioada de inceput a vieții lui,un alt beneficiu ar fi,in cazul concediului de 2 ani ca ati putea beneficia si de in stimulent de inserție in cazul in care va hotărâți sa va întoarceți la servici.Aceasta daca o faceti cu cel putin 60 dezileinainte de expirarea perioadei de 2 ani.,conform Ordonantei 111/2010.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2018
avocat, Avocat
acest răspuns util
Singurul avantaj, daca optati pentru 1 an. ar fi de natura materiala, situatie aplicabila in cazul in care reveniti la munca.

Daca optati pentru 1 an si apoi doriti sa stati pana la 2 ani in CCC, atunci nu exista niciun avantaj.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

Inteleg ca e ok sa aleg inca de la bun inceput CCC de 2 ani, iar daca ma intorc la serviciu inainte cu 60 zile, beneficiez de stimulent de insertie timp de 1 an de zile.
Este obligatoriu sa ma intorc la acelasi angajator pt a beneficia de stimulent ?

Multmesc de raspunsuri!
acest răspuns util
Nu este obligatoriu sa va intoarceti la acelasi angajator pentru a beneficia de stimulent .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil soriauras soriauras daca optez pentrua intra in indemnizatie crestere copil pe o perioada de doi ani,dar dupa o luna sa ma intorc la serviciu ,mai beneficiez de suplimentul de ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Transfer concediul crestere copil emilydu emilydu dar daca optez pentru doi ani ccc si ma intorc mai repede,poate intra tatal in ccc?in acest caz mai primesc stimulentul pana la doi ani? multumesc. (vezi toată discuția)