avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestație la executare silită pierdută pe motiv ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestație la executare silită pierdută pe motiv că ar fi tardiv. Se mai poate face ceva?

BEJ mi.a pus sechestru pe 2 auto cu care imi castig existenta pentru o suma in jur de 4-5000 lei, din cauza unui credit de nevoi personale facut in 2005 (pentru fosta...ex), s-a achitat pana la sfarsitul anului 2007, ramand de achitat ceva gen 7-800 lei (de catre fata, pentru ca ne,am despartit, dar nu a mai achitat).

mentionez ca am un pfa taxi, iar din ce am mai inteles de la altii, normal n.ar trebui sa am sechestru pus pe locul meu de munca(masina) care imi aduce venitul meu, nu ma pricep la termeni juridici, deci incerc sa explic cum pot.

binenteles ca prevazaror am angajat o avocata, care a pierdut procesul!

am fost chiar si le,am oferit celor de la firma aceea cu 4 litere jumatate din suma "datorata" lor sau o plata esalonata , insa am primit raspunsul in felul urmator dupa cele 2 propuneri ale mele...

1. mai mult de jumatatea oferita de mine sa,i achit pe loc(in conditiile in care oferta mea era de dublu si ceva fata de suma datorata bancii)

2. 10000 lei + plata esalonata pana la suma totala !!

Chestia e ca am si ipoteca pe casa 2300 lei/luna, mai trebuie sa si mancam..., traim etc, iar propunerea mea cu achitatul integral era cu ajutorul unui prieten care cunostea situatia, ramand sa.i achit lui in rate/esalonat datoria.

deci, nu vor nici esalonat toata suma, nici jumatate din ce au cerut, desi ar fi dublu si ceva din cat as datora bancii, datorie pe care au cumparato pe 3 lei, banca nu a pierdut nimic(in rata a fost inclusa asigurarea) ba chiar a si castigat ceva vanzand datoria.

in afara de intelegerea cu, 4 litere, mai trebuie sa discut si cu BEJ, care sunt obraznici, ba nu, ffff obraznici+ton si vocabular amenintator, vor toata suma ce reprezinta cheltuieli de judecata in conditiile in care ei la un termen au zeci de dosare etc, deci fac un singur drum, copiile xerox pe care le solicitam, sunt suportate de noi, la preturi exorbitante s.a.m.d.

sincer, nu cred ca in tara asta exista dreptate sau justitie oarba!

si spun lucrul asta pentru ca mie imi pun sechestru pe venitul meu din cauza unui credit de consum din 2005, pentru care s-a achitat pana in toamna 2007 iar de atunci nu s-a mai achitat, buuun. suntem in 2018, iar in ultimii 11 ani nu a fost achitata nici,o suma, deci ar cam fi prescris. insa,
- cineva nu tine cont de prescriptie
_ cineva sechestreaza locul de munca (am inteles ca politia ma poate lasa pe jos, adica fara servici, deci pot pierde casa, unii mai si mor din cauza unui infarct sau raman cu sechele pe viata
_cineva nu protejeaza cetateanul de rand, desi legi exista, se pare ca sunt "tardive"(asa cum am primit eu raspuns de la instanta) pentru majoritatea...

Un gand bun, pentru cei ce ma vor ajuta cu necazul meu!

Numai bine !
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Desi foarte probabil creditul s-a prescris (fiind din 2005) dacă contestația se depune dupa 15 zile de la comunicare este tardivă.

Noua lege va face distincție între cei ce isi permit sa faca contestație la executare si cei ce nu isi permit., cei din urma rămânând datori si fiind executați.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Puteti incerca actiune in constatare prin care solicitati sa se constate implinirea termenului de prescriptie ...E o incercare ...dar mai bine mai consultati avocati care cunosc....
Legislatia la noi este net favorabila samsarilor ,cu incalcarea grava si nepermisa a dreptului la aparare (cu toate ca chipurile ai dreptul sa asisti la executare pe tot parcursul desfasurarii ei) obtinand sume incerte astronomice , fara sa dovedeasca daca cesiunea creantei a fost notificata si ii este opozabila debitorului , cu penalitati si dobanzi astronomice fara expertize contabile , etc.....

Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
DenisRif, utilizator
Buna ziua,
cand ati pierdut pe fond? Mai sunteti in termenul de apel?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar avocata a formulat contestatia in afara termenului de 15 zile? Trebuie vazut daca instanta nu a judecat gresit ( poate a calculat gresit termenul de la care curge data de contestare ). Am patit o situatie identica: instanta nu a luat in calcul data la care s-a transmis contestia la posta si a calculat de la data inregistrarii pe portal. S-a pierdut si in apel apoi. POate ar fi bine sa mai studieze avocati documentele - mai ales daca sunteti inauntrul termenului de apel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de aceea am intrebat si eu daca mai este in termen de apel. Pentru ca, in cazul in care se trimite actiunea prin posta, aceasta mai intarzie pe drum, mai sta cateva zile si pe la registratura, ajungand sa fie inregistrata tarziu, iar judecatorul ia de buna data inregistrarii pe portal si nu data postei, de pe stampila. Si eu am patit asta de nenumarate ori- instanta mi-a ridicat din oficiu tardivitatea- am invitat-o sa se uite pe data postei....

Alte discuții în legătură

Executare silita/ sechestru pe automobil silviadumitrescu silviadumitrescu Buna seara, va rog ajutati-ma sa inteleg cum un executor judecatoresc imi poate pune sechestru pe masina daca: dosarul nu exista pe portal, nu exista nici o ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)
Poprire cont eos ksi oanaelena08 oanaelena08 La inceputul anului acesta, 2017, m-am trezit ca primesc sms de la banca unde am avut cont de salariu deschis, cum ca mi s-a pus poprire de catre un birou de ... (vezi toată discuția)