avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont EOS KSI
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont EOS KSI

La inceputul anului acesta, 2017, m-am trezit ca primesc sms de la banca unde am avut cont de salariu deschis, cum ca mi s-a pus poprire de catre un birou de executare silita care avea contract cu EOS KSI. La momentul respectiv aveam in jur de 2000 si ceva de ron , acum fiind toti luati de catre firma recupratoare. Am aflat imediat ca este vorba despre un credit luat impreuna cu fostul sot de prin anul 2007 , de care sunt divortata de 8-9 ani, unde am semnat ca si codebitoare/ sotie. Acel credit nu a mai fost platiti de catre fostul sot, care este plecat in strainatate , iar eu si fosta soacra/ mama lui, suntem bune de plata. Nu am primit nimic acasa sau nu am fost anuntata in nici un fel despre aceasta poprire, au trecut direct la fapte. Am apelat la serviciile unei avocate care mi-a garantat 100% sansa de castig, insa intre timp au raspuns cei de la EOS si au raspuns cum ca contestatia mea este tardiva -mama mea primind acasa in august 2012 , prin posta, o scrisoare prin care ma anuntau de executare silita, a semnat ea pentru mine, eu nefiind acasa, la domiciliu. Acum avocata este panicata si nu imi convine ca nu stie incotro sa o ia, deoarece cam imi da senzatia ca nu as mai avea 100% sanse de castig. Mi-a spus sa aduc orice document (carte de munca. ctr de munca etc) care sa ateste ca nu am stat la domiciliu in 2012 si sa ii scot pt ea cateva legi la imprimanta- cerinta ciudata din partea unui avocat care el ar trebuii sa se ocupe cu asa ceva. Mentionez ca avocata mea nu are treaba cu internetul/ calculatorul etc. Este adepta cartilor si asa mai departe. Ce ma sfatuiti sa fac? Am sanse de castig sau nu? pot sa imi schimb avocatul? Deja i-am platiti serviciile , pot sa retrag o parte din ei avand in vedere ca suntem doar la prima infatisare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: oanaelena08 , utilizator 16:05, 18 Iulie 2017
În relația cu avocatul, va uitați pe contract în caz ca ati încheiat unul, sa vedeți ce drepturi și obligații aveți.
Nu contează unde ati stat., va duceți într-o direcție greșită. De asemenea, nu exista șanse de 100% într-o acțiune în instanță.
Aveți termen 15 zile de când ați aflat de executare pt a depune contestatia.
Ce scrie în acea scrisoare?
Invocați perimarea executării în caz ca a fost un act de executare în 2012 și împlinirea termenului de prescriptie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Invocați intervenția prescripție datoriei. Corespondenta de tip Recomandata cu Confirmare de Primire se înmânează exclusiv destinatarului sau unei persoane care face dovada că este împuternicită să primească corespondenta! În ceea ce privește reprezentarea în instanță de către avocata, studiați contractul semnat. Mult succes!
Multumesc de raspuns! Dna avocata mi-a spus ca legea este destul de interpretabila si se mentioneaza in ea ca daca a ajuns scrisoarea cu executarea silita la adresa de domiciliu si mai ales inmanata catre o ruda de-a mea se considera ca as fi fost astfel anuntata de aceasta executare. Doar in cazul in care ruda sau chiar destinatarul scrisorii nu era in deplinatatea facultatilor mintale in momentul primirii este nula instiintarea de executare .
Oricum am adus la dosar documente prin care demonstrez ca nu eram la domiciliu in acea perioada, iar o alta problema este ca desii nu am stiut de aceasat executare, si inca primeam salarii, ei nu m-au cautat la angajatori/ banci etc. Au lasat sa treaca timpul nefacandu-si datoria, deoarece daca doreau sa dea de mine se putea foarte usor, mai ales ca aveam cont deschis la banci iar acestea obliga clientii sa isi actualizeze datele: adresa, telefon etc. Deci daca se dorea a se da de mine se putea . Va mergein primul rand pe ideea ca ei nu au dreptul legal sa ma execute ci doar banca, deoarece nu au cum sa reprezinte banca si sa execute in numele ei. Iar pe plan personal va mentiona ca: pe langa faptul ca nu am fost la domiciliu , eu nu am fost anuntata de catre mama mea din cauza relatiei tensionate avuta cu ea , eu plecand astfel la munca in alt ora in urma divortului si a lipsei unei situatii financiare multumitoare. Sper sa fie ok ! :(
Nu vreti sa ziceti ce ati primit in 2012 si de la cine ?
Orice ati primit la domiciliu se considera ca a fost comunicat, insa ce ati primit a fost in 2012 !
Important e de atunci ce acte de executare s-au facut, pt ca executarea se perima in 6 luni, iar dreptul de actiune se prescrie in 3 ani.
Scrie undeva ca firma reprezinta banca ? sau exista un contract de cesiune?

Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
gi-jane2, moderator
In 2012 am primit instiintarea de executare cica de la EOS KSI, spunand ca a semnat mama mea pe confirmarea de primire. Mama nici macar nu isi mai aduce aminte, logic, dupa atata timp. EOS KSI a raspuns (acum o saptamana/ doua) in acest dosar cum ca au contract de cesiune si ca ar reprezenta banca.
Insa din 2012 pana acum in 2017 ,cand m-am trezit cu contul poprit, nu am mai primit nimic nici de la EOS nici de la banca. Iar banca mi-a poprit contul fara sa vada dovada cum ca as fi fost instiintata, deoarece nu s-a facut recent nici o instiintare.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili ... Flovyo Flovyo Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili sa-mi raspundeti. Am luat un cretit in 2012 pe care nu l-am putut plati la timp si in 2015 ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi AllyMagd AllyMagd buna ziua. s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului contestației la executare Adevar2 Adevar2 Bună seara! Va rog respectuos să mă sfătuiți in următoarea situație de fapt:In 2004 o vecină a cumpărat electrocasnice in valoare de 20 mil.lei ... (vezi toată discuția)