avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili ...

Buna ziua!
As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili sa-mi raspundeti.
Am luat un cretit in 2012 pe care nu l-am putut plati la timp si in 2015 am fost executat silit,popririe pe salariu 1/3 pana in primavara lui 2017 cand mi s-a ridicat poprirea.mentionez ca in perioada asta de 2 ani de zile in care am fost executat silit eu am platit datoria pe care o aveam de platit conform sentintei judecatoresti!
La cateva luni am primit instiițare de la cruk(banca cică a vandut creantele) ca as mai avea de plata 5000 lei reprezentand dobanzi si penalizari care nu au fost aplicate pe perioada popririi(spun ei).
Din 2017 pana in prezent primesc doar mesaje de la cruk cum ca ma vor executa din nou silit pentru acea datorie pretinsa de ei...nu am mai platit nimic in acest interval...ce este de facut?
Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
Flovyo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 18:17, 22 Ianuarie 2021
acum nimic, daca nu recunoasteti datoria. Iar daca va executa silit, puteti contesta.
intr=adevar, s-au mai strans penalitati, dobanda intre timp, pt ca dvs ati platit suma datorata in rate practic, nu la data scadenta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Eu nu inteleg chestia asta...acum sincer...
Bun,am fost rau platnic,am fost dat in judecata si si mi s-a pus poprire pe salariu.
Am achitat sumele neplatite,dobinzile la dobanzi care au fost plus cheltuielile de executare silită...in 2017 poprirea a incetat,am sunat executorul si mi-a zis ca tot ce a fost de plata am platit inclusiv celtuielile pentru executare silite,motiv pentru care mi s-a deblocat cardul.
Dupa cateva luni am primit instiintare de la aceasta firma de recuperari cum ca as mai avea de plata suma de 5300 lei reprezentand dobanzi pentru perioada cat am fost executat si ca datoria asta a fost vanduta de catre banca catre eos ksi si ca la aceasta suma nu se mai percep dobanzi penalizatoare,o platesc pe asta si gata...(am zis,niciodata nu o sa scap de asta)
Au trecut 3 ani si,timp in care am fost sunat de catre ei(nu le-am raspuns mereu),am primit mesaje pe telefon cum ca trebuie sa iau legatura cu ei sa platesc ca altfel ma vor executa din nou silit...mi s-au facut reduceri(ceva gen,daca platiti intr-o singura transa veti plati foar 3800 in loc de 5300)
Parca era un magazin altex xu oferta de black friday.
Intrebarea mea este?dupa 3 ani de zile,timp in care nu am platit deloc,aceasta datorie nu s-a prescris?
Ma pot executa din nou silit?
Multumesc din inima pentru raspuns
Va pot executa. Dar daca e asa cum spuneti, incercati sa mergeti la cineva de specialitate cu actele, spre studiu. Posibil sa puteti formula contestatie la executare si sa aveti castig de cauza. Termenul general de prescriptie este de 3 ani de la ultima plata, de la declararea scadentei, etc.
Pot face asta desi eos ksi nu sunt terț principal?
Terțprincipal a fost banca,cea care m-a si dat in judecata câștigându-mă!
Sau ma sfatuiți sa platesc suma asta si sa ma scap de ei?
In baza de date a birului de credit inca sunt trecut ca rau platnic? Acolo cand se sterge? La 4 ani dupa ultima plata sau la 4 ani de cand am fost executat silit? Multumesc mult
in 2017 poprirea a incetat

dupa mine, nu ar trebui sa ii luati in seaman si daca va treziti executat silit, depuneti contestatie si aratati ca ati platit si pv-ul de la executor pt incetarea executarii silite.
Invocati si prescriptia in caz ca dovedesc ca au cumparat creanta si ca datorati acea suma.

Alte discuții în legătură

Eos ksi Flovyo Flovyo In 2013 am contactat un credit pe care nu am putut sa-l platesc iar in 2015 am fost executat silit si mi s-a instituit poprire pe salariu in urma unei decizii ... (vezi toată discuția)
Poprire cont eos ksi oanaelena08 oanaelena08 La inceputul anului acesta, 2017, m-am trezit ca primesc sms de la banca unde am avut cont de salariu deschis, cum ca mi s-a pus poprire de catre un birou de ... (vezi toată discuția)
Cerere actualizare balanta Bogdan7810 Bogdan7810 Buna seara, am avut pana azi o poprire pe salariu. Dupa primirea fluturasului am discutat cu executorul care mi-a spus ca mai e o diferenta de 152,19 lei ... (vezi toată discuția)