avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inlaturare mostenitor de la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inlaturare mostenitor de la succesiune

Buna ziua. As dori sa va prezint o situatie, poate ma puteti ajuta cu un raspuns. Parintii nostri au decedat amandoi,tatal de doar 3 luni. In urma lor am ramas 4 frati si inca unul din partea tatalui din alta casatorie (despre care nu stim nimic, dar este recunoscut de acesta). Intrebarea mea este daca noi 4 mergem in termen de 6 luni (sau 1 an nu mai stiu) sa declaram la notar ca acceptam mostenirea, fratele vitreg isi poate pierde altfel partea ca mostenitor prin renuntare tacita? Multumesc.
Buna ziua,
Dar acel frate vitreg stie de decesul tatalui sau?
Daca da si puteti dovedi asta atunci, dupa ce se implineste un an de la decesul tatalui solicitati prin instanta dezbaterea succesiunii in contradictoriu cu acesta si inlaturarea lui de la mostenire.
Ma intreb insa, omeneste, este corect?
Ca sa aflati despre el va sfatuiesc sa va adresati fie rudelor fie Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti si aflat adresa sa.
Puteti incerca si varianta precizata de dvs cu conditia ca celalalt frate sa stie de deces si sa nu accepte succesiunea tacit sau expres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune DanaAndrei DanaAndrei Tatal meu a decedat acum 20 ani. La un an de zile a decedat si mama vitrega cu care era casatorit de circa 20 ani. Nu au avut copii impreuna.Dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Succesiune baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune Borzah Borzah Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)