avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Cum se imparte mostenirea dupa decesul unui parinte, intre parintele supravetuitor si doi frati?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:06, 29 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul supraviețuitor 1/4, iar fiii 3/4, adică 3/8 fiecare (din bunurile proprii ale defunctului)
În cazul bunurilor comune, cotele de mai sus se raportează la jumătate
Astfel sotul supraviețuitor va avea 1/4 din jumătate = 1/8, la care se adaugă jumătatea lui, în total 5/8. Fiii vor avea 3/8, adică 3/16 fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor are dreptul la terenurile mostenite de defunct? Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! X si Y (sa ziem ca X= Mihai si Y=Oana) sunt sot si sotie. Bunurile comune (terenuri si case) au fost instrainate prin contracte de vanzare. ... (vezi toată discuția)
Rog răspuns. ce pot mosteni in urma decesului tatalui natural? Andreescuu Andreescuu Rog răspuns. Va rog sa imi spuneți ce as putea mosteni dupa succesiune, in urma decesului tatalui natural, care are sotie supravietuitoare si încă 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)