avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar de persoane trecute la intretinere - punct de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru

Am un pct de lucru la parterul unui imobil
Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt trecuti ca persoane locative la alte asociatii din aceiasi localitate?
Pierderile de apa rece si sau calda cum se repartizeaza conform legilor in vigoare daca blocul este contorizat in intregime (exista si cotoare individuale si contor general)?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:48, 13 Noiembrie 2009
Sunteti destul de confuz.
Apa si caldura circula si vertical si orizontal. Sper ca nu confundati apometrele pe care le aveti sub chiuvete sau repartitoarele pe care le aveti montate pe calorifere cu gicacalorimetre prin care se denumesc deobicei contoarele mari de bransament pentru caldura sau contoarele mari de bransament, situate in subsol (in cazul apei calde si caldurii).
Deci aveti alte contoare, asezate altfel decat cele pe care vi le-am descris aici?
Sa incerc sa explic mai clar:
- cum am mentionat mai inainte repartitia contorizata a tuturor utilitatilor se face pe orizontala, adica : magistralele (apa calda, rece, agent termic) sunt pe casa scarii, fiecare dintre locatari sunt contorizati individual adica; exita contor apa rece, contor apa calda, gigaclorimetru (contor agent termic) pt ficare apartament in parte in afara de contorii generali montati la intrarea in bloc. Repartia contorizata pe verticala a utilitatilor este cea de care ati pomenit mai sus cu contorii sub chiuveta.
Acum daca am reusit sa ma fac inteles revin cu intrebare pusa mai sus: "exista o lege care specifica in mod clar.........."?
bats a scris:


Acum daca am reusit sa ma fac inteles revin cu intrebare pusa mai sus: "exista o lege care specifica in mod clar.........."?


Nu exista o lege sa specifice in mod clar obligatia de a se incheia contract direct intre furnizor si proprietar. Doar ca legislatia actuala permite acest lucru. Trebuie ca furnizorul sa fie deacord. Dar furnizorii nu sunt deacord pentru ca nu vor sa se complice cu 120 de contracte intr-o asociatie si e mai comod cu un singur contract. Apoi fiecare proprietar ar putea avea aparate de masura diferita si cu grade de precizie diferite. Furnizorul ar trebui sa se implice apoi si in repartizarea cheltuielilor cu pierderile de la intrarea in bloc pana la fiecare apomertu individual. Furnizorul ar trebui sa se implice in intretinerea si reparatia instalatiilor de alimentare macar pana la apometrul individual.
Asa ca o sa fie posibil dar mai tarziu, poate pe la sfarsitul tranzitiei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)