As dori sa stiu ce tip de contract ar trebui sa fac sau ce modalitate as putea gasi ca societatea sa ajute un angajat cu o suma de bani iar angajatul sa se angajeze in a restitui acea suma in transe lunar.
Si atunci daca as face asta de ce ANAF vine cu obiectia : in obiectul de activitate al societatii nu este mentionat codul caen pentru acordare imprumuturi si ca nu suntem indreptatiti sa facem acest lucru?
Ce as putea face altceva?
Functie de suma acordata ii dati un "avans" din salariu si ii retineti la salariu transe lunare.
Face o cerere pentru acordarea unei sume X pentru rezolvarea unor probleme familiale si isi ia angajamentul sa restituie lunar Y lei.
Vă rog să observați dispozițiile art. 2158 alin. (2) din Codul Civil, care subliniază că nu este necesară deținerea de autorizație emisă de instituții specializate, dacă împrumutul nu are caracter profesional.
Prin urmare, în contextul în care activitatea de acordare de împrumuturi către salariați nu se transformă în succesiune temporară, nefiind regulată, neavând ca scop obținerea de venituri din dobânzi semnificative, puteți contracta nestânjenit.
Mai mult decât atât, nu se vor impozita, neavând natură juridică de venituri salariale.
Dvs optați pt varianta pe care o considerați optimă.
Cu stimă!
Imprumut angajat
stan_iulia
Buna ziua,
Am si eu o intrebare.
Societatea doreste sa \"ajute\" un angajat oferindu-i un imprumut. Cum se poate face, care sunt pasii de urmat. Angajatul ... (vezi toată discuția)