avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor in proces civil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor in proces civil

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. In luna mai 2009 am facut o plangere penala, abuz in serviciu contra a 3 persoane , la care inca se lucreaza . Tot in luna mai am deschis si un proces pentru contestarea deciziei de concediere . Acum cele 3 persoane prin avocatul lor au cerut sa fie martori in acest proces. Daca este o plangere penala impotriva lor pot depune marturie in civil ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: impact , utilizator 18:17, 9 Decembrie 2009
Eu cred ca nu ar trebui sa fie admisi acesti martori in proces. Ati putea cere respingerea lor pentru motiv de vrajmasie datorita plangerii penale.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Da, pot depune marturie. Numai ca dvs. depuneti la dosar si copie de pe plangerea penala facuta impotriva lor.
" Presedintele, inainte de a lua marturia, va cere martorilor sa arate:
1. numele, indeletnicirea, locuinta si varsta;
2. daca este ruda sau afin cu una din parti si in ce grad;
3. daca se afla in serviciul uneia din parti;
4. daca este in judecata, in dusmanie sau in legaturi de interes cu vreuna din parti."
In interogatoriul meu depus la dosar este o intrebare daca au laut la cunostinta ca impotriva lor exista plangere penala.
Dar marturiile lor pot fi relevante , daca de fapt ei sunt cauza concedierii mele ?
Asta, n-am de unde sa stiu. Oricum instanta va tine cont de faptul ca se afla in dusmanie cu dvs.
Daca exista elemente din care sa rezulte ca exista dusmanie intre martor si parte instanta nu il va audia in mod normal.
Mai depinde insa si de obiectul procesului si ceea ce urmeaza a se dovedi prin martori.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Caut penalist incisiv PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Caut avocat pentru recurs impotriva rezolutiei procuraturii de NUP (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa - martor in eroare uwritetherules uwritetherules Am fost reclamant intr-un proces civil, iar sentinta mi-a fost nefavorabila. Aceasta s-a bazat pe inscrisuri si pe declaratiile a trei martori. Ca atare, eu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)