avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Firma PFA pensionar gr. III
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Firma PFA pensionar gr. III

Bunăa ziua, sunt pensionar gr lll. Nu gasesc de munca part-time( la 4 ore/zi) . Fiind pens gr lll, pot sa-mi fac o firma si sa lucrez ca PFA ( ca fotograf - nunti, botezuri, cununii, cu copiii la grdinita, scoala, etc ? In ce conditii ? Ce avantaje pot avea ? Se mai tine cont, sa nu depasesc cele 4ore/zi ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 31 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

In speta, puteti sa va infiintati un PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar gr. lll / angajare Nilmarcu Nilmarcu Buna ziua, inrebarea mea este ; In ce categorie de munca, imi permite legea, sa pot fi angajat 4ore/zi ? Am incercat ca agent de paza dar, m i s a spus, ca ... (vezi toată discuția)
Timp de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt pensionar gr. ii pe caz de boală. aș putea ... Nilmarcu Nilmarcu Bună ziua. Sunt Pensionar gr. II pe caz de boală. Aș putea lucra la un Bar cu Terasă ca Agent de Pază, cu Certificat de Pază și Protecție(noaptea), ... (vezi toată discuția)