avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am o mica nelamurire!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am o mica nelamurire!

As vrea sa aflu daca se poate introduce o clauza in contractul de antrepriza prin care subantreprenorul sa poata fi proprietarul lucrarii, indiferent de stadiul in care este, daca intervin intre parti litigii greu de solutionat pe cale amiabila.
Poate parea putin cam fortat, dar am auzit ca ar exista o lege in sensul acesta....sau macar daca am libertatea de a introduce o asemenea clauza!#-o
Cel mai recent răspuns: camely , utilizator 11:09, 29 Martie 2006
1.Care sunt partile in contract?
2.Cand se efectueaza plata lucrarii contractante?
Partile sunt : societatea mea are calitatea de executant(subantreprenor), si cealalta parte contractanta este antreprenor.
Plata se efectueaza astfel:antreprenorul e obligat la plata catre executant in 5 zile de la remiterea facturii de catre acesta. Se efectueaza plati partiale de regula la intervale lunare, plata facturii finale se va face dupa verificarea si acceptarea situatiei de plata definitive de catre beneficiar. Daca verificarea se prelungeste din diferite motive, dar in special ca urmare a unor eventuale litigii, contravaloarea lucrarilor care nu sunt in litigiu va fi platitata imediat.
Cam asta ar fi....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre antreprenor si constructor cristinalupea cristinalupea Imi cer scuze pentru confuzia din descriere, de fapt ma refeream la diferenta intre antreprenor si beneficiar.:D Ma intreseaza care este diferenta in ... (vezi toată discuția)
Contract subantrepriza dacmoto dacmoto Buna seara, am calitatea de subantreprenor si in acelasi timp de creditor. Antreprenorul refuza sa plateasca facturile pe motiv ca in contract este prevazut : ... (vezi toată discuția)
Probleme in relatia angajator-antreprenor-subantreprenor nicolae1909 nicolae1909 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: Angajatorul a platit niste lucrari Antreprenorului, care insa la randul sau nu a platit Sub-antreprenorul, executantul ... (vezi toată discuția)