avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ridicarea popririi
Discuție deschisă în Executare silită

ridicarea popririi

Buna ziua!
Am un dosar la executorul judecatoresc si am convenit cu debitorul ca isi va achita suma datorata prin bolete la ordin dar cu rugamintea sa i se ridice poprirea de pe conturile bancare. Cum pot sa solicit asta executorului in scris(exista un exemplu de formular) si ridicarea popririi duce la suspendarea executarii silite?....
Cel mai recent răspuns: dyana33 , utilizator 11:22, 6 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Va adresati cu o cerere de renuntare la executorul judecatoresc in care specificati motivul renuntari si cereti ridicarea popriri de pe conturile debitorului .In urma cereri dvs.executorul este obligat sa ridice popririle ce au fost trimise catre banci.
In acest mod se incheie dosarul de executare .

Cu respect,Alexa...
Cerere nu este standard. Va poate fi sugerat modelul chiar la Biroul Executorului Judecatoresc.
Atentie insa ce doriti: suspendarea executarii silite sau incetarea executarii silite.
Daca doriti incetarea executarii silite, renuntand la cerere, cheltuielile ocazionate de executarea silita nu mai sunt in sarcina debitorului urmarit. (art.371 C.pr.civila).
Nu e posibila suspendarea executarii silite la cererea creditorului. Daca renuntati la aceasta executare silita, trebuie sa aveti in vedere termenul de prescriptie pentru titlul executoriu detinut - de 3 ani. S-ar putea ca debitorul sa nu va plateasca asa cum v-ati inteles, si la acel moment sa nu mai puteti obtine executarea silita a acestui titlu deoarece este prescris...mai luati in calcul ca, si daca va da bilete la ordin pentru suma datorata ( eu as prefera file Cec in locul dvs.:) pentru a ajunge din nou in pozitia de a-i putea popri conturile, veti mai trece inca o data prin etapa de cerere de executare silita si incuviintare a executarii silite...
Mai bine intelegeti-va cu debitorul ce anume plati ii permiteti sa faca din contul poprit in favoarea dvs. catre alti beneficiari decat dvs., si pe romaneste, nu dati pasarea din mana pentru cioara de pe gard!
Va multumesc mult tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita elena_1895 elena_1895 Am avut de recuperat o suma de bani de pe mai multe titluri executorii de la o persoana care initial avea domiciliul in acelasi oras cu mine. Am actionat ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)