avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am avut de recuperat o suma de bani de pe mai multe titluri executorii de la o persoana care initial avea domiciliul in acelasi oras cu mine. Am actionat printr-un executor care a reusit sa recupereze sumele de pe doua titluri (prin instituirea popririi pe conturi), de pe al treilea nemaireusind caci debitorul si-a mutat domiciliul, comunicandu-mi localitatea unde se afla acum si bunurile imobile detinute. In consecinta, m-am adresat unui executor din localitatea respectiva (care a si inceput demersurile) nestiind ca, primul executor, care a pus poprire pe conturi, nu a si ridicat-o odata cu inchiderea dosarului de executare.
Drept urmare, debitorul a facut contestatie la executare pe acest motiv. ca este executat de catre doua birouri de executare. Corect!
Am adus probe, s-a judecat dosarul in cauza, i-a respins cererea de suspendare a executarii (cu recurs in 15 zile de la comunicare) dar, ceea ce ma surprinde, a cerut copie dupa dosarul de executare initial (din localitatea de domiciliu comun cu al meu).
INTREBAREA MEA ESTE: DIN MOMENT CE I-A RESPINS CEREREA DE SUSPENDARE A EXECUTARII (DECI MI-A DAT CASTIG DE CAUZA) DE CE SE MAI SOLICITA COPIE DUPA UN DOSAR DE EXECUTARE INCHIS?
E drept ca acest proces a fost din vina biroului executoresc, care nu si-a facut treaba, si nu a ridicat poprirea de pe conturi debitorului, odata ce a inchis dosarul.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:13, 16 Noiembrie 2011
respingerea cererii de suspendare nu a solutionat contestatia la executare. copia dosarului inchis este necesara pentru judecarea pe fond a contestatiei la executare. procesul nu este rezolvat in favoarea dvs.
Multumesc de raspuns, mai ales de promptitudine!
Sa inteleg ca executorul nu poate continua demersurile de recuperare a debitului din moment ce i-a fost respins debitorului, capatul de cerere având ca obiect suspendarea executarii silite? Mentionez ca i se returneaza si contravaloarea cautiunii achitate debitorului.

Ce inseamna de fapt judecarea pe fond a contestatiei la executare?

Multumesc
Executorul judecatoresc poate inceta executarea silita numai in cazul in care hotararea dispusa de instanta de judecata respectiv suspendarea executarii silite a ramas definitiva si irevocabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc mihaeladumitrescu_77 mihaeladumitrescu_77 As vrea sa stiu cum se poate ca un executor judecatoresc dupa ce a fost achitat integral debitul constituit prin poprire la 5 luni poate institui o nou poprire ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)