Am avut de recuperat o suma de bani de pe mai multe titluri executorii de la o persoana care initial avea domiciliul in acelasi oras cu mine. Am actionat printr-un executor care a reusit sa recupereze sumele de pe doua titluri (prin instituirea popririi pe conturi), de pe al treilea nemaireusind caci debitorul si-a mutat domiciliul, comunicandu-mi localitatea unde se afla acum si bunurile imobile detinute. In consecinta, m-am adresat unui executor din localitatea respectiva (care a si inceput demersurile) nestiind ca, primul executor, care a pus poprire pe conturi, nu a si ridicat-o odata cu inchiderea dosarului de executare.
Drept urmare, debitorul a facut contestatie la executare pe acest motiv. ca este executat de catre doua birouri de executare. Corect!
Am adus probe, s-a judecat dosarul in cauza, i-a respins cererea de suspendare a executarii (cu recurs in 15 zile de la comunicare) dar, ceea ce ma surprinde, a cerut copie dupa dosarul de executare initial (din localitatea de domiciliu comun cu al meu).
INTREBAREA MEA ESTE: DIN MOMENT CE I-A RESPINS CEREREA DE SUSPENDARE A EXECUTARII (DECI MI-A DAT CASTIG DE CAUZA) DE CE SE MAI SOLICITA COPIE DUPA UN DOSAR DE EXECUTARE INCHIS?
E drept ca acest proces a fost din vina biroului executoresc, care nu si-a facut treaba, si nu a ridicat poprirea de pe conturi debitorului, odata ce a inchis dosarul.
respingerea cererii de suspendare nu a solutionat contestatia la executare. copia dosarului inchis este necesara pentru judecarea pe fond a contestatiei la executare. procesul nu este rezolvat in favoarea dvs.
Multumesc de raspuns, mai ales de promptitudine!
Sa inteleg ca executorul nu poate continua demersurile de recuperare a debitului din moment ce i-a fost respins debitorului, capatul de cerere având ca obiect suspendarea executarii silite? Mentionez ca i se returneaza si contravaloarea cautiunii achitate debitorului.
Ce inseamna de fapt judecarea pe fond a contestatiei la executare?
Executorul judecatoresc poate inceta executarea silita numai in cazul in care hotararea dispusa de instanta de judecata respectiv suspendarea executarii silite a ramas definitiva si irevocabila