In 02.08.2009 am fost implicat intr-un accident rutier, s-a rezolvat pe cale amiabila la sediul Allianz (unde vinovatul are RCA).
Am fost notificat telefonic de inspectorul de daune Allianz ca este nevoie de o expertiza si aici s-a incheiat totul.
Au trecut mai mult de cele 90 de zile conform carora asiguratorul era obligat sa solutioneze dosarul RCA (ordinul 20/2008 al CSA, art. 36 - tot pe forum am gasit informatiile, multumiri lui "cioan").
Am sunat la Allianz sediul central si mi-au comunicat ca dosarul este in "acelasi stadiu", adica o sa se faca o expertiza candva .
Astazi am depus o reclamatie la CSA.
Singurul lucru care-l vreau este masina reparata.
Ce fac in continuare?
Pot sa refuz eventualele expertize tehnice pe motiv ca au trecut cele 90 de zile?
Catre cine trebuie sa plateasca Allianz cele 0,1% penalizari / zi pentru depasirea celor 90 de zile(art. 37 acelasi ordin)?
In notificare nu ati fost convocat?Unde se afla autovehiculul care trebuie expertizat?A fost invitat si celalalt participant?
Asteptati raspunsul CSA si daca nu se rezolva dosarul, puteti actiona in judecata,solicitand si penalizari.Pentru a fi sigur de expirarea celor 90 zile, solicitati dovada privind faptul ca ati fost convocat si nu ati raspuns.(la expertiza este obligatoriu sa fiti convocat)
Accidentul a fost usor, avariile masinii fiind aripa fata + bara fata, cealalta masina avea doar cateva zgarieturi pe bara si numarul de inmatriculare sters.
Masina o pot folosi si o folosesc zilnic.
Nu am fost convocat la expertiza, mi-au comunicat telefonic ca trebuie expertiza si atat, le-am cerut lucrul acesta in scris si mi-au replicat ca nu sunt obligati sa-mi dea scris faptul ca trebuie expertiza si o sa primesc in scris cand se va face expertiza, lucru ce nu s-a intamplat.
Deducem faptul ca a fost un constat amiabil (dauna usoara) cu constatarile de rigoare,consemnate prin documente si fotografii, urmand ca asiguratorul sa definitiveze investigatiile in termen de 90 zile(nu este vorba inca de solutionare).Daca nu a facut-o, este in culpa si poate fi amendat.Puteti chema in judecata pe vinovat.Nu este o cauza simpla, apelati la un ajutor calificat.
Indepliniti cel intai, concilierea prevazuta de art.720-1 si adresati-va instantei, unde veti cere: contravaloarea reparatiilor propriu-zise ale vehiculului avariat, penalizari potrivit Ordinului C.S.A. aplicabil la data producerii accidentului si indicati si legislatia europeana in materie de asigurari obligatorii, dobanda legala ( ordonanta 9-2000) precum si cheltuielile de judecata ce le veti inainta pentru solutionarea cauzei( taxa judiciara de timbru si timbru judiciar, onorariu avocat si expert tehnic auto, taxe investire si executare, in caz ca nu se va plati de buna-voie titlul executor).