avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce faci cind Asiguratorul nu plateste la Service?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce faci cind Asiguratorul nu plateste la Service?

RCA. Lovit de un cascat. Deschis dosar dupa ce am trecut pe la politie caci cascatul n-a vrut sa semneze amiabila. Dar cascatul, cu pile la cel care l-a asigurat, pus bete in roate (chiar si-n cea de rezerva...). Obtinut cu greu dosarul pentru reparatii, mers la service acreditat si agreeat de asigurator. Cind, dupa 3 sapatamini, masina gata, acesta nu da acceptul de plata. 2800lei. Cum sa-l constring?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:38, 20 Ianuarie 2010
Platim buzunar, scoatem masina service, reclamam la CSA, asteptam 30 zile :)
fplopeanu a scris:

Platim buzunar, scoatem masina service, reclamam la CSA, asteptam 30 zile :)

Eu platit din Buzunar, jurist asigurare recomandat sa fac cerere de revizuire a dosarului, raspuns in cateva zile . La dosr exisrta Sentinta de anuylare a PV de contraventie in sarcina mea cu toate consecintele ce decurg din aceasta anulare. SAsigurare chemata in instanta nu s-a prezentat precum si cel ce de f^pt a produs accidentul !
Avocata mea spune ca daca refuza in continuare rebuie sa-i convoace la conciliere iar daca nici asa atunci proces + cheltueli + daune interese ! Nu prea vad cum CSA ar putea sa oblige S Asig.

Mai eficient CSA ?
oameni buni! reveniti la limba romana!X-(

pentru ambii utilizatori, daca nici dupa parcurgerea tuturor pasilor pentru solutionarea cazurilor pe cale amiabila nu s-au primit banii cu titlu de despagubiri pentru masinile avariate, mai ramine doar calea instantei, unde, din pacate, costurile sunt destul de insemnate: taxe de timbru aprox. 10%; expertiza tehnica auto aprox.1000-1500 lei, avocat , cheltuieli de executare silita. Un dosar de acest gen dureaza cam 1,5-2 ani, in functie de instanta unde se va judeca dosarul.

Asa ca, varianta amiabila e cea mai convenabila......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces dosar duana carpatica asig ovi.david ovi.david Buna ziua In data de 30.11.2010 in jurul orei 21:30 am fost implicat intr-un accident cu un camion MAN accident soldat doar cu avarii am sunat si in acest ... (vezi toată discuția)
Sc carpatica asig s.a angelo1983 angelo1983 18/11/2010 in timp ce ma deplasam pe o strada ,cu drum cu prioritate am fost lovit de un sofer care nu s-a asigurat,el avand cedeaza,fapt pe care l-a si ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca OlteanuCoca OlteanuCoca Masina mea a fost lovita de o persoana cu asigurare RCA. Am deschis dosar de dauna la asiguratorul vinovatului , dar acesta nu vrea sa repare masina la ... (vezi toată discuția)