avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa a II de munca pentru soferi profesionisti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa a II de munca pentru soferi profesionisti

Socrul meu a fost sofer pe cisterna de combustibil de 30 tone din 1997 pina in 2004, in aceasta perioada el nu a primit grupa a II de munca desi colegi de ai sai, soferi pe autobuze si troleibuze au fost incadrati in grupa a II-a. Ma poate ajuta cineva cu un sfat: daca se incadreaza si el la agrupa a II-a si ce ar trebui facut pentru ca cei de la societate sa ii acorde retroactiv aceasta incadrare deoarece vrea sa se pensioneze anticipat si l-ar ajuta la pensie aceasta grupa. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: personal2010 , utilizator 13:32, 26 Februarie 2010
Am inteles. Multumesc pentru ajutor.
In Ordinul nr. 50/1990 nu exista pct. 208 in anexa II si ma refer la ceea ce este publicat in Monitorul Oficial. Scrisoarea nr. 96/1996 a MMSF nu a fost publicata niciodata in Monitorul Oficial si nu este opozabila tertilor, deci nici fostului angajator al socrului dvs.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc pentru precizari. Imi puteti totusi spune daca este vreo solutie legala pentru a primi grupa a II ca sofer pe autocisterna de combustibil de 30 de tone?
Daca ar fi existat vreo prevedere legala sau daca as fi stiut vreo solutie de natura sa il ajute pe socrul dvs. as fi scris-o in mesajul anterior.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc pentru tot

Alte discuții în legătură

Acordare grupa a ii-a de munca Patrick_ Patrick_ Titularului deciziei pensionare din 19.04.1990 care, conform adeverintei eliberata la data de 6.08.2009 de unitatea unde a fost incadrat ca sofer, in perioada ... (vezi toată discuția)
Punctul 208 din anexa 2 a ordinului nr. 50/1990 teodor.marius teodor.marius Cum pot afla conţinutul punctului 208, anexa 2 din Ordinul 50/1990? Mi-l puteţi trimite? (vezi toată discuția)
Grupa a ii a soferi ada-2000 ada-2000 Buna ziua. va rog sa ma ajutati in urm probl:am nevoie de datele referitoare la legislatia privind acordarea grupei a II a pt soferi(din ce an pana in ce an ... (vezi toată discuția)