avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vinzare masina firma-pers fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vinzare masina firma-pers fizica

Am o masina inregistrata pe firma care a iesit din leasing, si binenteles si din garantie.Acum s-a stricat ceva la motor si ma costa reparatia cit jumatate de masina.Vreau sa vind masina unei persoane fizice.Am de la service o constatare ,si pretul pentru reparatie.Intrebarea mea este care este cel mai mic pret cu care o pot vinde?
masina a costat 58.000 euro.
si inca o intrebare,tai factura pe persoana fizica si fac dispozitie de incasare,bon fiscal sau chitanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 14:48, 5 Noiembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
am scazut tot ce se putea scadea, am studiat piata, avind in vedere ca reparatia costa asa mult , firma a decis sa o vinda cu 6000 euro(este vorba de un BMW seria 6),poate?
la factura persoanei fizice atasez dispozitie de plata ,chitanta , sau bon fiscal?
in conditiile in care veti vinde masina unei persoane fizice , cheltuiala va fii deductibila in conformitate cu prevederile Codului fiscal, chiar daca pretul de vanzare va fi mai mic decat valoarea neamortizata a acestuia in evidenta contabila, factura si chitanta deoarece nu este o activitate curenta ci una ocazionala , referire in normele metodologice ale OUG 28 / 1999

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism incomplet amortizat habaramihaela habaramihaela vreau sa vand un autoturism cu suma de 5000 lei pentru ca motorul nu mai functioneaza. Este amortizat doar 112000. valoarea cu care l-am achizitionat este de ... (vezi toată discuția)
Casa de macat pentru comparatorii persoane fizice si juridice Aritina Cirica Aritina Cirica Daca detin casa de marcat cu jurnal electronic,obligatorie de la 1 noiembrie 2018 si facturez si catre persoane juridice,e obligatoriu sa emit bon ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)