avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de macat pentru comparatorii persoane fizice si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de macat pentru comparatorii persoane fizice si juridice

Daca detin casa de marcat cu jurnal electronic,obligatorie de la 1 noiembrie 2018 si facturez si catre persoane juridice,e obligatoriu sa emit bon fiscal,pentru incasarea acestor facturi,sau pot taia chitanta?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 13:22, 16 Noiembrie 2018
Trebuie sa aveti spatii separate de vanzare. Pentru persoane juridice intocmiti chitanta.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Radu Varciu, Consultant fiscal
si daca am vanzari auto second si masinile sunt expuse in targ?ocazional se mai vinde cate o masina si la persoane juridice si,cei de la antifrauda au sustinut ca trebuia sa emit bon fiscal,nu chitanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti folosi numai casa de macat pentru comparatorii persoane fizice si juridice.
Conform OG 99/2000 vanzarea de masini SH se incadreaza la comert cu amanuntul, nu la vanzari en-gross. Iar in cazul vanzarilor cu amanuntul sunteti obligata sa dati bon fiscal si persoanelor fizice si persoanelor juridice, dupa cum spune si dl George-Neagu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune en gross ContSters232561 ContSters232561 buna ziua! vrem sa deschidem un depozit en gross unde se vinde pe baza de factura si chitanta la persoanele juridice dar vrem sa vindem din aceeasi gestiune si ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)