avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS la I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS la I.I.

O întreprindere individuală cu activitate agricolă care are norma de venit peste 22800 lei plătește impozit, pensie si sanatate sau doar impozit si sanatate?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si cas.
Puteti sa imi spuneti unde anume in legislația asta stufoasa scrie ca se plătește si cas pt ca parerile sunt împărțite iar eu nu gasesc nimic care sa ma lămurească.multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai precis daca depuneati declaratia 221 pana anul trecut si acum daca completati in declaratia unica partea cu veniturile din activități agricole, nu platiti cas iar daca depuneti delaratia 200, platiti.
Din codul fiscal: ART. 137 - Categorii de venituri supuse contribuțiilor de asigurări sociale

(1) Contribuabilii/Plătitorii de venit la sistemul public de pensii, prevăzuți la art. 136, datorează, după caz, contribuția de asigurări sociale pentru următoarele categorii de venituri realizate din România și din afara României, cu respectarea legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, pentru care există obligația declarării în România:
....;
b) venituri din activități independente, definite conform art. 67 ;
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile din investitii/dobanzi bancare, etc. si cele din chirii. Alo2016 Alo2016 Veniturile din investitii/dobanzi bancare, etc. si cele din chirii (cedarea folosintei bunurilor) intra in baza de calcul a contributiei la pensie (CAS) -sau ... (vezi toată discuția)
Plata cas rizum rizum Sunt salariat care isi plateste CAS catre fondul public de aparare,dar, totodată mai am un PFA din activități independente. Conform formularului 600 pentru ... (vezi toată discuția)