avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parcare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parcare auto

Locuiesc la casa construita la capatul unei strazi infundate. Trotuarul lat de 3m este perpendicilar pe poarta mica de acces in curte,iar pe spatiul din fata portii parchez masina personala,fara a sinjeni pietonii,singurii pietoni santem noi familia.Am dreptul sa parchez sau nu ?
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 16:39, 1 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform unei hotărâri a ICCJ, parcarea pe trotuar este ilegală. Nu-mi amintesc nr. deciziei instanței supreme.
...oprirea si stationarea unui autovehicul pe trotuar sunt interzise in mod expres de lege. Aceasta este regula generala: oprirea si stationarea pe trotuar este interzisa.
Poliția rutieră interpretează eronat legea (am văzut din ce motive!), doar pentru că și ei sunt participanți la trafic și, mai ales, pentru că primarii (care-i țin în brațe) nu pot oferii soluții pentru parcarea legală.
În altă ordine de idei, de ce nu o parcați în curte? S-ar putea să vă incomodeze chiar pe d-voastră, în caz de urgență.
Altfel, ați fost atenționat de cineva că nu-i legal să parcați mașina acolo?
Dreptul nu-l aveți!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcare legala criss_p criss_p Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)
Pot parca pe calea de acces a curtii mele daca blochez alte masini? giulia.vic giulia.vic Buna ziua, Doresc sa parchez pe calea de acces a curtii mele, fara a incomoda vecini, pietoni, etc. Problema este ca perpendicular pe calea de acces este un ... (vezi toată discuția)