avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotararea Tribunalului impotriva Casei de Pensii nu e ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotararea Tribunalului impotriva Casei de Pensii nu e executorie de drept de la pronuntare??

Tribunalul mi-a modificat decizia de pensionare, Casa de Pensii a formulat apel.
Pot totusi sa solicit casei de pensii sa dispuna de bunavoie executarea hotararii Tribunalului inainte sa se solutioneze apelul??
La asigurari sociale nu e la fel ca la dreptul muncii, sa fie executorie de drept hotararea primei instante??
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:49, 1 August 2018
Codul de procedura civila:

Art.448
Executarea provizorie de drept
(1) Hotărârile primei instanțe sunt executorii de drept când au ca obiect:

4.rente ori sume datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii, precum și pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am facut cerere de pensionare la casa de pensii a ... flori67 flori67 Am facut cerere de pensionare la Casa de Pensii a judetului Hunedoara pe legea 197/2021 care modifica si completeaza Legea pensiilor. Am primit Decizia cu ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor Ema7 Ema7 Buna ziua! In urma actiunii de majorare pensie intretinere minor s-a stabilit o alta suma de bani, actiunea fiind solutionata acum doua luni, minorul inca nu a ... (vezi toată discuția)
Hotarare marire pensie intretinere ContSters101235 ContSters101235 buna ziua. hotararea de majorare a pensiei de intretinere, trebuie investita cu titulo executoriu, o se considerata ca executorie in mod automat? (vezi toată discuția)