avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare marire pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare marire pensie intretinere

buna ziua. hotararea de majorare a pensiei de intretinere, trebuie investita cu titulo executoriu, o se considerata ca executorie in mod automat?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 15:55, 23 Ianuarie 2010
Potrivit Codului de procedura civila, hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect rente ori sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii, precum şi pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale
Hot.jud.definitive pronuntate in cauze ce au ca obiect majorare pensie de intretinere sunt date cu executie provizorie si din oficiu, adica nu au nevoie de investire cu formula executorie, dar daca vreti sa o puneti in executare silita prin intermediul unui executor judecatoresc, trebuie sa o faceti mai intai definitiva la instanta care a pronuntat-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat la fond, pot sa pun in executare hotarea? caradis caradis Buna ziua. Astazi am castigat la fond restituirea unei datorii. Suma este destul de mare. Intrebarea mea este daca pot investi cu formula executorie aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta nedefinitiva CosetteBastea CosetteBastea Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire. Anul trecut am facut o actiune de majorare a pensiei de intretinere pentru fiul minor ce mi-a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)
Hotararea tribunalului impotriva casei de pensii nu e executorie de drept de la pronuntare?? aidu aidu Tribunalul mi-a modificat decizia de pensionare, Casa de Pensii a formulat apel. Pot totusi sa solicit casei de pensii sa dispuna de bunavoie executarea ... (vezi toată discuția)