avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Care e suma maxima care se poate retrage la poprire pe salar pentru o suma de 2900 lei
Cel mai recent răspuns: Xm3n , utilizator 22:29, 1 August 2018
Se poate retine 1/3 din drepturile salariale
Buna seara!
Ca raspuns la intrebarea Dvs., procentele diferentiaza astfel:
- pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de întretinere sau alocatie pentru copii;
- pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Atentie insa, daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Daca v-a fost restras mai mult de 1/2 sau 1/3 in functie de ce fel de obligatia de plata ati avut, va fi necesar sa faceti Contestatie la executare silita in termenul legal si puteti apela la serviciile unui avocat care sa va ajute in redactarea actiunii.

O seara frumoasa!
Am auzit cazuri cind au poprit toata suma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Infiintare popriri larisalaly larisalaly Buna ziua, Am doua popriri pentru acelasi salariat, de la executori diferiti, pentru dosare de executare diferite (credite bancare). Care este ... (vezi toată discuția)
Oprire pe cont bancar Ghipsa Ghipsa Bună dacă am oprire pe cont toți bani ce Ami intra an cont sunt opriti și Banca nu Ami poate da banii.ex daca Ami intra salariu (vezi toată discuția)