avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Oprire pe cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Oprire pe cont bancar

Bună dacă am oprire pe cont toți bani ce Ami intra an cont sunt opriti și Banca nu Ami poate da banii.ex daca Ami intra salariu

Bună seara,

Poprirea se poate dispune:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocație pentru copii;
Jurisprudență

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor.

Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai din acest cuantum.

Prin urmare, nu va poate fi poprit mai mult de jumătate din venitul lunar castigat, însă cealaltă jumătate poate fi poprita, iar banca nu va poate da acea suma de bani.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca transilvania ... andreearm andreearm Buna ziua. 2 pensionari au făcut un credit la banca Transilvania , au plătit un an apoi nu au mai reușit . Au primit Înștiințare de la recuperatori ca li ... (vezi toată discuția)
Bună ziua . am fost anunțat de către banca ca să făcut o ... sssssttt sssssttt Bună ziua . Am fost anunțat de către banca ca să făcut o oprire pe cont de către primărie serviciu taxe și impozite sau luata toți bani din cont pe ... (vezi toată discuția)
Au voie sa facă proprire angajatorul și banca? fiindcă m.am ... Ramo95 Ramo95 Au voie sa facă proprire angajatorul și banca? Fiindcă m.am uitat pe fluturaș și scrie rata 1 suma și rata 2 suma... Va rog sa ma ajutați cu un ... (vezi toată discuția)