avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... autorizatie dupa construire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

autorizatie dupa construire

Buna ziua! am demolat o magazie la tara si am construit in locul ei o camera. Asta a fost acum 3 ani. Cum mai pot obtine autorizatie de demolare/constructie acum. Se mai poate? ce trebuie sa fac ca sa intru in legalitate?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:05, 21 August 2018
Trebuie sa detineti proiect pentru demolare, respectiv constructie intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului puteti soliciata autorizatie de demolare si apoi autorizatie de ctie. de la primarie.
Probabil veti primi o amenda contraventionala.
Posibil sa primiti autorizatie de ctie. sau dispozitie de demolare constructie noua.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prevăzute de Legea 50/1991 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei.
Și de unde știe cel care mă amendează daca au trecut sau nu trei ani de la construcție?
Magazia/ camera nou construita ar trebui sa fie inregistrata la impozit. Ar trebui sa detineti documente de receptie finala a lucrarii, inscrierea in cartea funciara si la cadastru.
Sunt documente care vi se solicita de catre primarie cand cereti autorizatia de ctie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie Adriana tanasoiu Adriana tanasoiu Buna ziua, Am construit in vara anului 2007 o casa insa nu am reusit sa obtin autorizatia. Am facut cadastru. Certificat de urbanism toate actele ce erau ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie Everestdaniela Everestdaniela buna .. In 2013 am construit o căsuță simpla din B C A . cu 2. camere si un hol totul pe 12 metri lungime și 4 lățime cu acordul părinților in ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de proprietate SANTIER SANTIER Buna ziua! In cazul in care am executat o casa cu depasirea pe inaltime a prevederilor din autorizatie - care acum este expirata (in loc de o magazie ... (vezi toată discuția)