avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de proprietate

Buna ziua!

In cazul in care am executat o casa cu depasirea pe inaltime a prevederilor din autorizatie - care acum este expirata (in loc de o magazie parter, am facut o casa P+1) , pot avea castig de cauza in instanta pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de autorizatie de construire? Receptia nu am facut-o pt. ca nu mi-ar fi dat-o nimeni. Daca ajung la primarie si le povestesc este posibil sa ma amendeze? Desi au trecut mai mut de 3 ani de la finalizarea acesteia,

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:53, 11 Martie 2018
Nu aveti cum obtine o hotarare judecatoreasca care sa certifice ce ati construit dvs., fara respectarea unui proiect si/ sau autorizatie de ctie. emisa de primarie, fara un PV de receptie finala a lucrarilor.
Va trebui sa mergeti la primarie. Veti primi probabil o amenda contraventionala si un termen pana cand sa detineti un proiect si sa solicitati o autorizatie de ctie. pentru ceea ce ati construit. Este posibil sa primiti dispozitie de demolare daca zona respectiva nu permite constructia de case precum cea pe care ati construit-o deja.
....si daca merg la primarie... e ca si cum as merge in gura lupului... AC am, insa numai parter. Verbal ei au spus ca va ramane asa, insa se feresc sa semneze careva un PV de receptie, pt ca ar fi ilegal . O variantra ar fi sa las timpul sa treaca, poate se mai misca ceva in acest sens...cine stie, desi se spune ca timpul nu le rezolva chiar pe toate.

Oricum, va multumesc de opinie!
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
SANTIER, utilizator
Ca să obțineți o hotărâre judecătorească, trebuie să acționați în judecată pe cineva. Care sâ aibâ calitate procesuală. Oare cine poate fi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie dupa construire stelutanicoleta stelutanicoleta Buna ziua! am demolat o magazie la tara si am construit in locul ei o camera. Asta a fost acum 3 ani. Cum mai pot obtine autorizatie de demolare/constructie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie Adriana tanasoiu Adriana tanasoiu Buna ziua, Am construit in vara anului 2007 o casa insa nu am reusit sa obtin autorizatia. Am facut cadastru. Certificat de urbanism toate actele ce erau ... (vezi toată discuția)
Demolare casa corinaas corinaas am o casa construita in 1920 si as vrea sa o daram sa fac constructie noua, insa vecinul din spate si-a construit de mai multi ani, legat de peretele casei ... (vezi toată discuția)