avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie fara autorizatie

buna .. In 2013 am construit o căsuță simpla din B C A . cu 2. camere si un hol totul pe 12 metri lungime și 4 lățime cu acordul părinților in grădina casei lor in provincie .. fara proiect fara specialiști . EU. sotul si cateva cunostinte care se pricepeau cat de cat la constructii. Acum as vrea sa trag curent electric si apa pentru ca mai nou in sat este si conducta de apa. . Tin sa specific ca locuiesc in aceasta căsuță . o dată la 3 ani 4 saptamani vara si atat . Ce e de facut pentru a avea totusi acte legale .... multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:23, 31 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa detineti un proiect intocmit de o firma autorizata si in baza acestuia sa solicitati autorizatie de ctie. de la primarie.
Apoi sa intocmiti documentatie pentru cadastru si carte funciara.
Pentru bransament de apa si curent electric trebuie sa incheiati contract si sa detineti proiect intocmit de firma care gestioneaza aceste utilitati.
buna ..deci trebuie să plătesc un proiect pina la urma .. 1000 de euro sa dau asa degeaba cuiva doar ca sa deseneze . deși eu singura am desenat deja ...urăsc sa arunc cu banii mei munciti .asa aiurea . mai bine stau asa ... multumesc pentru raspuns .
Rxista si posibilitatea ca primaria sa constate ca nu detineti autorizatie de ctie. si sa va amendeze contraventional si chiar sa primiti dispozitie de demolare.
Este bine sa studiati Legea nr. 50/ 1991 cu modificarile sic ompletarile ulterioare privind lucrarile de ctii. O gasiti pe internet.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta apa intre case Victor Diaconescu Victor Diaconescu E permis sa existe conducta alimentare apa oraș amplasată intre case la 1 m de acestea? (vezi toată discuția)
Ce acte si ce costuri presupune obtinerea autorizatiei de construire ... cosnel cosnel Ce acte si ce costuri presupune obtinerea autorizatiei de construire a unui racord electric trifazat in zona Pantelimon. Sunt proprietar al terenului si doresc ... (vezi toată discuția)
Service auto in curte Mirela Oprișan Mirela Oprișan Bună ziua? As dori să știu unde ar trebui să mă adresez pentru a afla daca am voie să construiesc la mine in curte, un service auto. Mentionez că ... (vezi toată discuția)