Buna ziua. Pana acum am lucrat la doi angajatori cu contract pe cate 4 ore pe zi. Renuntand la unul dintre angajatori, celalalt angajator la care raman angajata cu 4 ore, are de platit pt mine mai mult la bugetele de stat ? De asemenea, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza stagiul de cotizare pt pensii in cazul in care lucrez doar 4 ore pe zi. Va multumesc !
In cazul in care ramaneti doar cu un job de 4 ore iar venitul brut nu este cel putin egal cu 1900, angajatorul va suporta diferenta de contributii.
Stagiul de cotizare nu este influentat de timpul lucrat.
Va multumesc pt raspuns. La ambii angajatori am avut cate 950 Roni . Daca raman tot la 950 la un singur angajat imi puteti spune cu cat va avea mai mult de plata angajatorul ?
La un venit brut de 950 lei dvs.vi se retin contributii CAS si CASS, 333 lei, angajatorul suporta diferenta de 332 lei. Impozitul pe venit se retine de la dvs. beneficiati de deducere 520 lei si impozitul este 10 lei, rezulta un rest de plata de 607 lei cheltuiala totala a angajatorului va fi 1304 lei.
Impozit pe venit
andregh
BUna ziua,
La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.