La bilanturile aferente perioadei 2010 -2017 nu s-au repartizat dividendele din rezultatul reportat din cauza lipsei de numerar, firma fiind pe profit dar cu intentii de dotare si investire bani in dezvoltare.
In 2018 se intentioneaza plata dividendelor functie de disponibilul de bani din casa si banca.
pentru dividendele din acelasi an financiar se pot face mai multe repartizari functie de posibilitatile reale?De ex din 2010 se pot luat dividende nete de 100000 lei , din care sa zicem ca in august cu banca -30000 la inceput de luna, apoi la mijlocul lunii 50.000 lei cu banca iar la sfarsitul lunii 10000 cu casa si 10000 cu banca.Se considera fractionare sau nu ? la fiecare repartizare in acele zile se face hotarare aga de repartizare profit din 2010
Nu scrie nicaieri ca dividendele nu se pot plati fractionat in cursul luni. Ca un sfat, imediat ce ati ridicat dividendele, faceti op pentru impozit pe dividende 5% si D100 unde povestiti despre aceste sume (totalizate). Tineti cont ca peste 22800lei/persoana distribuite, se plateste si 10% sanatate (chiar daca sunteti sanatos tun). Dividendele se declara si in Declaratia Unica daca valoarea lor depaseste limita de mai sus. Hotararea AGA poate cuprinde total sume repartizate si nu neaparat cate o hotarare la fiecare plata.
Problema se pune numai pentru platile prin casa, care sunt peste plafon. Deci utilizati preponderent banaca si numai o singura data casa in limita plafonului. (pentru o singura decizie AGA de distributie dividende) . Si atunci, ati avut dreptate, este bine sa fie mai multe decizii AGA daca este cazul. Evitati insa sa fie mai mult de una pe luna. In fine se poate jongla in fel si chip.
Dividende
costicul
Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Dividende
calin felicia
La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.