avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividendele 2010-2017 nu s-au repartizat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividendele 2010-2017 nu s-au repartizat

La bilanturile aferente perioadei 2010 -2017 nu s-au repartizat dividendele din rezultatul reportat din cauza lipsei de numerar, firma fiind pe profit dar cu intentii de dotare si investire bani in dezvoltare.
In 2018 se intentioneaza plata dividendelor functie de disponibilul de bani din casa si banca.
pentru dividendele din acelasi an financiar se pot face mai multe repartizari functie de posibilitatile reale?De ex din 2010 se pot luat dividende nete de 100000 lei , din care sa zicem ca in august cu banca -30000 la inceput de luna, apoi la mijlocul lunii 50.000 lei cu banca iar la sfarsitul lunii 10000 cu casa si 10000 cu banca.Se considera fractionare sau nu ? la fiecare repartizare in acele zile se face hotarare aga de repartizare profit din 2010
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 00:34, 3 August 2018
Nu scrie nicaieri ca dividendele nu se pot plati fractionat in cursul luni. Ca un sfat, imediat ce ati ridicat dividendele, faceti op pentru impozit pe dividende 5% si D100 unde povestiti despre aceste sume (totalizate). Tineti cont ca peste 22800lei/persoana distribuite, se plateste si 10% sanatate (chiar daca sunteti sanatos tun). Dividendele se declara si in Declaratia Unica daca valoarea lor depaseste limita de mai sus. Hotararea AGA poate cuprinde total sume repartizate si nu neaparat cate o hotarare la fiecare plata.
OK, , platesc impozit si declar.
Intrebare: atunci cand se considera plata fractionata, care e interzisa pt dividende ?
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
mirela.popa, utilizator
Problema se pune numai pentru platile prin casa, care sunt peste plafon. Deci utilizati preponderent banaca si numai o singura data casa in limita plafonului. (pentru o singura decizie AGA de distributie dividende) . Si atunci, ati avut dreptate, este bine sa fie mai multe decizii AGA daca este cazul. Evitati insa sa fie mai mult de una pe luna. In fine se poate jongla in fel si chip.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Dividende calin felicia calin felicia La 31.12.2011 am avut profit contabil de 10000 lei. La bilantul contabil la hotararea AGA nu am distribuit acest profit la dividende. Patronul vrea sa ia ... (vezi toată discuția)
Oug 193/2002, privind plata dividende marianonea marianonea daca din profitul de repartizat al unui SRL , AGA il repartizeaza-ca dividente - in mai multe transe ,plafonul de 10000 lei ,pentru plata in numerar , se ... (vezi toată discuția)