avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto platitor decedat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto platitor decedat

Buna ziua,
Mostenitorul platitorului taxei poate solicita restituirea taxei?
Care ar fi temeiul legal?
ANAF respinge cererea de restituire pe motivul decesului platitorului.
Cel mai recent răspuns: Ela24 , utilizator 13:05, 3 August 2018
E legal sa vi se restituie aceasta taxa in calitate de mostenitor,daca anexati certificatul doveditor in acest sens.Moștenitorii sunt ținuți atât de activul cat si de pasivul unei moștenirii,preiau atât drepturi cat si obligatii in urma moștenirii.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
avocat, Avocat
Corect.
Si totusi solicitantului, desi face dovada calitatii de mostenitor, i se transmite Decizia de respingere pe motiv ca platitorul a decedat in 2015 iar, cf. OUG 52/2017 dreptul de a solicita restituirea taxei se naste la data intrarii in vigoare a ordonantei-07.08.2017. Evident ca platitorul, decedat in 2015 nu avea cum sa solicite ulterior restituirea taxei decat prin mostenitori.

In aceeasi situatie ma aflu si eu. Vreau sa recuperez taxa platita de tatal meu in 2013. Din pacate a decedat anul trecut in Iunie si probabil voi primi acelasi raspuns de la anaf. Oare exista si o alta varianta prin care sa demonstram ca avem tot dreptul sa ni se restituie aceste taxe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare se poate recupera si de catre mostenitori? umircea2015 umircea2015 Referitor la OUG 52/2017, Tatal meu care a detinut un autoturism Logan cumparat in anul 2008 si pentru care a platit o taxa de poluare in valoare de 1095 lei, ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare -proprietar mort enache h constantin enache h constantin Tatal meu a decedat in 2015, s-a facut succesiunea pentru autoturismul pt care el a platit taxa de emisii poluante si autoturismul a fost impartit la cei trei ... (vezi toată discuția)
Oug 52/2017 cu privre la restituirea taxelor auto umircea2015 umircea2015 Referitor la OUG 52/2017, Tatal meu care a detinut un autoturism Logan cumparat in anul 2008 si pentru care a platit o taxa de poluare in valoare de 1095 lei, ... (vezi toată discuția)