avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Dorim să înfiintam un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Dorim să înfiintam un ONG

Dorim să înfiintam o organizatie non-profit a pensionarilor si persoanelor vârstnice. La judecătorie nu ni s-a explicat prea bine.
Cum procedăm și de ce avem nevoie?
Ultima modificare: Joi, 2 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:22, 29 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cateva precizari: 1. Patrimoniul initial trebuie sa fie de minim 200 lei, nu are nicio legatura cu salariul minim brut 2. E adevarat ca exista si judecatorii care cer copia cartii de identitate a fondatorilor, insa aceasta este o cerere lipsita de temei legal si este in opinia mea abuziva. 3. Cenzorul nu face parte din COnsiliul Director. ( si e de stiut ca trebuie cenzor numai cand sunt peste 15 membri, dar desigur, daca asociatia doreste, poate alege unul si cand sunt mai putini fondatori...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se infiinteaza un ong? adrianacab adrianacab CUM SE INFIINTEAZA UN ONG?VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE ACTE AM NEVOIE SI UNDE SE DEPUN, SI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?TREBUIE MINIM 3 ASOCIATI?ACESTIA POT ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong Cattani Cattani Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a infiinta un ONG!Multumesc! (vezi toată discuția)
Infiintarea unui ong Andrea9631 Andrea9631 Buna, as dori sa stiu ce imi trebuie sa infiintez un ONG pentru studentele din universitate si as dori cum as puta gasi un finantator care sa imi dea un fond ... (vezi toată discuția)