avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata CM pentru persoana cu 1 luna stagiu cotizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata CM pentru persoana cu 1 luna stagiu cotizare

Buna ziua

As dori sa stiu daca poate fi platit concediul medical obisnuit pentru o persoana care a fost in somaj si a fost angajata de 1 luna?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 22:06, 8 Noiembrie 2009
Da, desigur.
Stagiul necesar pentru plata este de 1 luna.
Somajul reprezinta stagiu pentru plata concediului medical.
daniela_tantar a scris:

Buna ziua

As dori sa stiu daca poate fi platit concediul medical obisnuit pentru o persoana care a fost in somaj si a fost angajata de 1 luna?

Media zilnica a bazei de calcul a indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate este: salariul realizat in luna respectiva se imparte la numarul de zile lucratoare din luna respectiva.
cum a spus si grace_r somajul constituie stagiu pt plata concediului medical.
Atentie! media zilnica se calculeaza ca medie a ultimilor 6 luni...... in cazul dvs 5 luni de somaj si 1 luna lucrata.
mihai_u a scris:

cum a spus si grace_r somajul constituie stagiu pt plata concediului medical.
Atentie! media zilnica se calculeaza ca medie a ultimilor 6 luni...... in cazul dvs 5 luni de somaj si 1 luna lucrata.

:sorry:
Nu va contrazic, insa eu nu calculez asa, persoanele care vin din somaj au stagiu pentru a-mi completa cele 6 luni. Cand trebuie sa calculez media zilnica, merg pe lunile lucrate in societate, am avut si control de la casa de asigurari de sanatate si nu am fost penalizata !
si eu calculez in acelasi mod cand "nu primesc baza de calcul " de la angajatii respectivi.......... acest lucru fiind in avantajul omului.
Binenteles ca este foarte cunoscuta independenta caselor de asigurari de sanatate, acest lucru generand si puncte de vedere diferite intre acestea.
Dupa lege media zilnica se calculeaza pe ultimile 6 luni mai ales in cazul stagiilor de asigurate asimilate.......

Alte discuții în legătură

1/2 de luna stagiu de cotizare - medical crisadi crisadi buna ziua As avea o intrebare: un angajat are medical - cod 01- in luna decembrie 5 zile. El este angajat din data de 15 septembrie la noi. In baza de calcul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical angajat nou - baza de calcul MIRELAIONICA MIRELAIONICA Am un salariat care a început activitatea în data de 25.01.2012 în data de 25.02 are un concediu medical cod 06 (25-.27.02.2012) şi 28-29.02.2012 cod 01. ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical irina_marieta irina_marieta Avem un salariat angajat din data de 26.08.2019 care in luna Ianuarie 2020 a adus un CM cod 06 – urgenta., initial pt perioada 23-25.01.2020, cod diagnostic ... (vezi toată discuția)