avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata CM pentru persoana cu 1 luna stagiu cotizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata CM pentru persoana cu 1 luna stagiu cotizare

Buna ziua

As dori sa stiu daca poate fi platit concediul medical obisnuit pentru o persoana care a fost in somaj si a fost angajata de 1 luna?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 22:06, 8 Noiembrie 2009
buna ziua. in cazul expus - ii sustin afirmatiile dlui mihai_u, bazandu-ma pe experienta proprie: la verif. cass prahova se confirma corectitudinea acestui mod de calcul (stagiul este constituit din per.de somaj+luna lucrata; baza de calcul - este aceeasi). totusi se deosebesc mai multe situatii: daca nu vreti sa luati in calcul perioada de somaj (ceea ce dezavantajeaza bugetul as.soc.san. - atunci trebuie sa tineti cont ca legea 158, cu ordinele si normele coresp. - modifica baza de calcul - reducand-o la 1 luna (cum spune saamy), dar exista si precizarea ca aceasta luna trebuie sa aiba min. 22 zile lucratoare. deci: daca luna pe care a lucrat-o daniela nu respecta aceasta, baza de calcul nu este suficienta (in conditiile in care c.med. are cod 01);
- daca c.med. este cu 06 - atunci nu exista conditie de stagiu de cotizare, iar baza de calcul este constituita exact asa cum spune saamy (venitul realiz.in luna anter./nr.zilelor din luna lucrata). in normele metod. aparute de-a lungul timpului sunt exemplificate - chiar - astfel de situatii. eu am avut astfel de situatii. de asemeni, daca certif. init. are cod 06 (fara cond.de stagiu) - se plateste, iar continuarea (01) - neindeplinind cond. de min. 22 zile - nu se mai plateste (informatie sigura, aplicata de mine - verificata de cass in mod expres). verificati legislatia. poate casa de san. cu care lucreaza saamy este mai "indulgenta", dar nu se stie cine isi "mai arunca ochiul" prin calcule.
Pentru @mihai_u si @pearll , aveti perfecta dreptate, va sustin afirmatiile dar la fel ca Dvs. si eu respect legislatia in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1/2 de luna stagiu de cotizare - medical crisadi crisadi buna ziua As avea o intrebare: un angajat are medical - cod 01- in luna decembrie 5 zile. El este angajat din data de 15 septembrie la noi. In baza de calcul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical angajat nou - baza de calcul MIRELAIONICA MIRELAIONICA Am un salariat care a început activitatea în data de 25.01.2012 în data de 25.02 are un concediu medical cod 06 (25-.27.02.2012) şi 28-29.02.2012 cod 01. ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical irina_marieta irina_marieta Avem un salariat angajat din data de 26.08.2019 care in luna Ianuarie 2020 a adus un CM cod 06 – urgenta., initial pt perioada 23-25.01.2020, cod diagnostic ... (vezi toată discuția)