avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere viza perioada lunga
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere viza perioada lunga

Buna ziua , doresc sa-mi aduc prietena
din filipine in Romania pana la sfarsitul anului pentru a convietui
impreuna. Locuiesc cu parintii, insa am loc de munca si un venit lunar stabil.
Sederea ei vreau sa se faca pe o perioada cat mai lunga (nedeterminata)
deoarece va locui cu mine,iar cu timpul vreau sa-i gasesc ceva de munca, si in acest timp sa ne acomodam impreuna cu posibilitatea sa ne casatorim fara a fi nevoiti sa ne despartim la expirarea vizei..
Asadar ce tip de viza sa-i recomand (turistica.vizita,etc) pentru ai face si rezidenta la adresa la care locuiesc si de a o putea incadra in munca,sa ne putem casatori,etc..
Exista cum spun multi, piedici in a intra in tara si intocmirea actelor? Din cate am inteles ambasadele romanesti ii trateaza pe straini cu dispret.. prietena mea nu cunoaste momentan limba dar vorbeste engleza, va putea comunica cu
reprezentantii de acolo in problema vizei romanesti ? Cum credeti ca e mai bine sa o faca online sau direct la ambasada?

Va multumesc anticipat pentru timpul
acordat si cu speranta ca imi veti da un raspuns la problema mea !

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean strain - acte necesare mplugar mplugar Eu sunt roman ea este equatorial guineana, nu are certificat de nastere pentru ca acolo nu exista. - si nici certificat de celibat. Cum putem obtine un ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza pentru cetatean indian malinaileanab malinaileanab Buna ziua, As dori sa aflu cum poate sotul meu,cetatean indian,sa obtina o viza de scurta sedere in Romania pentru a merge impreuna de sarbatori la parintii ... (vezi toată discuția)
Viza/permis sedere cetatean strain evelyn4 evelyn4 Prietenul meu e cetatean filipinez si am vrea sa ne mutam impreuna in Romania. Am tot citit pe net si inca sunt nelamurita in legatura cu toate demersurile ... (vezi toată discuția)