avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza/permis sedere cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza/permis sedere cetatean strain

Prietenul meu e cetatean filipinez si am vrea sa ne mutam impreuna in Romania. Am tot citit pe net si inca sunt nelamurita in legatura cu toate demersurile care trebuie facute. Intrebarile mele sunt:
-care este tipul de viza pentru care trebuie sa aplice?
-cum putem face sa stea cat mai mult in Romania si care este perioada maxima in care poate sta aici?
-casatoria aici in Romania ar fi cea mai buna solutie? si daca ne casatorim el trebuie sa se intoarca in Filipine pentru a prelungi sederea?
-cand si cum ar putea sa aplice pentru un permis de munca in Romania?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
evelyn4, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:59, 11 Aprilie 2012
1. Exista mai multe tipuri de vize, in functie de ce vrea sa faca in Romania.
2. Trebuie sa obtina o viza de imigrare si un permis de munca.
3. Casatoria aici ar fi cel mai bine, ar obtine carte de rezidenta pt membrii de familie.
Nu trebuie sa se intoarca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ședere in românia cetățean chinez după căsătorie cu român ContSters449866 ContSters449866 După căsătoria între un cetățean roman și o fata chineza care este cea mai lunga perioada de ședere in România dupa căsătoria lor in alta țara ? ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)
Casatorie in romania Marian0189 Marian0189 Buna seara. ca sa trec direct la subiect. m-am logodit cu o fata din Filipine. si as vrea sa o aduc aici sa ne casatorim. cei de la ambasada nu m-au lamurit.. ... (vezi toată discuția)