avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu două credite încheiat la notar cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu două credite încheiat la notar cu înțelegerea ca unul dintre soți să preia ratele. Ce se poate face în situația în care nu-și respectă angajamentul? Celălalt soț are poprire pe cont din acest motiv

Buna ziua,

Va prezint un caz.
Fosti sot-sotie, divorteaza.
In timpul casatoriei s-a achizitionat prin prima casa un apartament, si cu un credit personal facut de catre sotie mobila pentru acest apartament,
In momentul divortului, de comun acord, s-a efectuat partajul la un notar, sotia renuntand la apartament in schimbul unei anumite sume.
Referitor la mobila, cu creditul pe numele sotiei, s-a stabilit, verbal ca, acesta mobila o sa ramana in imobil, rata lunara urmand sa fie platita de fostul sot.
Asta se intampla acum 2 ani.
Zilele trecute, sotia, a primit de la fostul angajator o notificare cum ca pe contul acesteia este o s-a pus o poprire.
Pe actul de partaj, partile, declara ca imobilul devine proprietatea sotului(vanzare-cumparare); insa mai declara ca nu mai exista alt bun.
Acum, sotia are poprire pe cont, datoreaza o suma frumusica creditorului, astea in cazul in care dansa nici macar nu stia de existenta acelei rate, nu a fost instiintata in nici un moment ca sunt intarzieri.
Ce se poate face in aceasta situatie ? Ce variante exista ?
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 08:18, 7 August 2018
Acordul bancii, acordul bancii..dar si partile trebuie sa fie de acord, nu?
Bineinteles!
Plata putea fi facuta oricum in numele dvs de catre fostul sot daca era de buna credinta!
Bineinteles!
Plata putea fi facuta oricum in numele dvs de catre fostul sot daca era de buna credinta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez pentru a nu pierde casa datorita ratelor la banci cneazzu cneazzu buna seara eu si sotia mea avem un apartament luat prin credit ipotecar.Titular de credit este sotia iar eu girant ipotecar. Eu mai am si alte credite la ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant Parisien Parisien Buna ziua!Sunt girant la un credit luat de sotia mea,in prezent suntem divortati,iar din cauza neplatii creditului mi sa facut poprire pe salariu doar mie din ... (vezi toată discuția)