avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Lucram in sectorul bugetar, suntem registratori medicali . Pana acum am beneficiat de %spor de sectie. Pentru a nu mai obține acest spor s_a dat decizie de catre comitet director sa fim trecuti cu incadrarea la serv. De statistică. Ma intereseaza daca este legală aceasta trecere deoarece suntem grav afectati în ceea ce privește salariul lunar. Acesta se diminuează substanțial. Mentionez ca nu s_a solicitat acordul nostru... Este legal sa se ia o decizie care are ca urmări diminuarea salariului fără acordul angajaților?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 3 August 2018
Pana acum unde erati incadrati ?
Pana acum am fost încadrați în sediile din unitate.

Cornel Vasile a scris:

Pana acum unde erati incadrati ?

Ma refeream la compartiment ... in c.i.m. scrie unde va desfasurati activitatea - compartimentul -?
In c.i.m apare încadrat în spital, iar în fișa postului ne subordonam șefului de sectie. Pe fluturasul de salar apare secția din care facem parte. Registratorul medical este asimilat ca personal medical auxiliar.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
indrecan_cg, utilizator
Codul Muncii
art.40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
....

Având în vedere că este lăsat la latitudinea exclusivă a angajatorului, nu este susceptibil de abuz dreptul acestuia de a stabili organizarea şi funcţionarea unităţii. Astfel, orice angajator trebuie să stabilească structura organizatorică pe compartimente de lucru, atribuţiile lor, precum şi relaţiile dintre acestea,precum si componenta acestor compartimente -numarul de salariati ,functiile etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organigrama valcris valcris Buna ziua. Avand in vedre faptul ca intr-o firma privata de productie sunt angajati 4 directori si sase persoane care ocupa functii de executie (de ex: ... (vezi toată discuția)
Dreptul la spor de sectie de 75 % vladuta gina lenuta vladuta gina lenuta Lucrez ca registrator medical in A.T.I. si nu beneficiez de spor de sectie desi in H.G.R. nr.547/04.06.2010 punct B.aliniat 4 beneficiaza de spor mediu de ... (vezi toată discuția)
Sporuri indrecan_cg indrecan_cg Buna ziua, doresc sa stiu daca eu ca registrator medical in cadrul Comp. Statistica, imi desfasor activitatea in Bloc Operatror ( din aceeasi institutie ) ... (vezi toată discuția)