Lucram in sectorul bugetar, suntem registratori medicali . Pana acum am beneficiat de %spor de sectie. Pentru a nu mai obține acest spor s_a dat decizie de catre comitet director sa fim trecuti cu incadrarea la serv. De statistică. Ma intereseaza daca este legală aceasta trecere deoarece suntem grav afectati în ceea ce privește salariul lunar. Acesta se diminuează substanțial. Mentionez ca nu s_a solicitat acordul nostru... Este legal sa se ia o decizie care are ca urmări diminuarea salariului fără acordul angajaților?
In c.i.m apare încadrat în spital, iar în fișa postului ne subordonam șefului de sectie. Pe fluturasul de salar apare secția din care facem parte. Registratorul medical este asimilat ca personal medical auxiliar.
Codul Muncii
art.40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
....
Având în vedere că este lăsat la latitudinea exclusivă a angajatorului, nu este susceptibil de abuz dreptul acestuia de a stabili organizarea şi funcţionarea unităţii. Astfel, orice angajator trebuie să stabilească structura organizatorică pe compartimente de lucru, atribuţiile lor, precum şi relaţiile dintre acestea,precum si componenta acestor compartimente -numarul de salariati ,functiile etc..
Organigrama
valcris
Buna ziua. Avand in vedre faptul ca intr-o firma privata de productie sunt angajati 4 directori si sase persoane care ocupa functii de executie (de ex: ... (vezi toată discuția)
Sporuri
indrecan_cg
Buna ziua, doresc sa stiu daca eu ca registrator medical in cadrul Comp. Statistica, imi desfasor activitatea in Bloc Operatror ( din aceeasi institutie ) ... (vezi toată discuția)