avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri

Buna ziua, doresc sa stiu daca eu ca registrator medical in cadrul Comp. Statistica, imi desfasor activitatea in Bloc Operatror ( din aceeasi institutie ) pentru introducerea actelor medicale in baza de date, pot beneficia de acel spor specific blocului operator mentionat mai sus. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:36, 14 Decembrie 2018
REGULAMENT-CADRU din 29 martie 2018privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare "Sănătate și asistență socială"

art.12
(1) Nominalizarea personalului care beneficiază de spor pe locuri de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum și condițiile de acordare se stabilesc de ordonatorul de credite, cu consultarea sindicatelor reprezentative la nivel de unitate/sindicatelor afiliate la o federație reprezentativă pe grup de unități/sector sau, după caz, a reprezentanților salariaților, în limita prevederilor din prezentul regulament-cadru.
.....

Spor de la 50% până la 75% din salariul de bază:
.....
9. personalul mediu sanitar și auxiliar sanitar încadrat în blocul operator;
Dar legea nu ne protejează de faptul ca aceasta reorganizare de personal pe unii din noi ne_a afectat la venitul net lunar în sensul că până în urmă cu o lună am avut acest spor, iar odată cu reorganizarea am pierdut la salarii prin tăierea acestuia. Peste noapte ne_am trezit cu 500_700de lei mai putin. Ce se poate face in acest sens?
Despre ce reorganizare vorbiti ? Cand s-a efectuat ?

Ati primit vreo decizie de stabilire a noului salariu ?
Din 2013 lucrez ca angajata a unitatii in blocul operator si am buneficiat de 50 % spor dar în urmă cu o săptămână am fost pusă sa semnez o decizie cum ca sunt in serviciul de statistica, fapt care a atras după sine tăierea sporului. Este în regulă ca unitatea sa imi reducă salariul prin tăierea sporului atâta timp cât condițiile de muncă în care îmi desfășor activitatea sunt aceleași? Adica nu s_a schimbat nimic în munca mea decât salariul care este mult mai mic. Ce soluții am?
Contestati decizia respectiva in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare asistenți medicali faurescu1 faurescu1 Dacă in fișa postului este trecut asistent medical bloc operator cu atributii sterilizare, este legal ca plata orelor sa fie defalcate, adică un spor cat se ... (vezi toată discuția)
Spor arhivar stefania10 stefania10 Sunt angajata ca secretara cu studii medii cu responsabilitati de arhivar. Am urmat si un curs in acest sens. Pot beneficia de spor de arhiva sau nu? (vezi toată discuția)
Spor pericol registrator medical upu Olirox Olirox De ce incepand cu luna aprilie 2018 sporul de pericol a fost tăiat registratorului medical care lucrează în UPU in aceleasi conditii in acelasi spatiu cu ... (vezi toată discuția)