sunt in preaviz de 20 de zile si urmeaza de marti 10-11-09 sa intru in somaj. lucrez la un magazin de materiale de constructii ca lucrator comercial as vrea sa stiu daca in preioada de preaviz sunt obligat sa stau la munca program normal sau doar patru ore si daca sa intrat in inventar sunt nevoit sa raman la munca 8 ore? in cazul in care apar ceva neconcordante la inventar caci inventarul este facut de 2 persoane chiar cele care au facut paguba mai pot sa imi puna ceva de plata caci mam saturat sa platesc aiurea sub amenintarea ca nu ma mai da in somaj ca ma da direct afara.Stiu ca am pus cam multe intrebari dar am inceput sa disper nu stiu daca mai rezist. Sper sa imi puteti raspunde in timp util. VA multumesc
in perioada preavizului programul de lucru este de 4 ore zilnic in restul timpului se socoteste ca va cautati un nou loc de munca. plata perioadei de preaviz se plateste timp de lucru integral. va sfatuiesc sa stati, cit este nevoie, pentru a face in mod corect inventarul gestiunii si a nu avea pagube mai mari.
inventarierea o face gestionara si cu directorul de magazin cele doua oi negre care au facut ce au vrut cu noi caci nu sunt singurul in aceasta cauza. dar daca eu nu senmez ca am participat la inventariere mai pot face ceva?
In perioada de preaviz puteti lucra cate 4 ore pe zi sau 10 zile a 8 ore si 10 zile stati acasa, asa cum zice CCMUNN:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
eu nu sunt gestionar sunt lucrator comercial nu raspund de marfa nu fac receptie de marfa iar daca am livrat marfa din magazin sau magaziile magazinului am fost insotit de agent de paza caci ei au cheile de la magazi si ne insotesc peste tot
Gestiune
Daniel Valentin
Bună ziua!
In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)