avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestrat și amenințat pentru că am luat banii pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestrat și amenințat pentru că am luat banii pe o lucrare de amenajări interioare pe care nu o mai pot realiza, și nici banii nu îi mai am ca să-i returnez. Sunt terorizat și disperat, vă rog ajutați-mă cu un sfat

buna seara. detin un pfa cu care realizez amenajari interioare etc. de curand am luat de la niste oameni 15.000 de lei pentru o lucrare pe care nu o mai pot realiza si nici banii nu ii mai am ca sa ii returnez. oamenii astia mi-au facut plangere la politie pentru inselaciune iar partea interesanta de acum incepe. inainte sa ma prinda politia m-au prins niste haidamaci pusi de proprietarii casei de unde am luat banii si m-au condus la domiciliul acestora. acolo am fost agresat fizic si verbal, lovit, scuipat cateva ore. am fost pus sa dau o declaratie dupa ce mi-au dictat ei, ca voi returna banii, ca las masina la ei pana returnez banii (ei mi-au cerut sa las masina), aveam la mine suma de 2000 de lei pe care tot m-au pus sa scriu ca le-o dau si se va scade din suma totala si toate acestea scris sub teroarea bataii. acum am termen 5 zile sa inapoiez aceasta suma de 15000 de ron, iar daca nu haidamacii m-au amenintat ca intra peste mine in casa, peste sotie, ca ma ingroapa si multe altele. din punct de vedere legal eu pot face ceva pentru ca oamenii astia sa fie trasi la raspundere pentru ceea ce mi-au facut sau ce pot face de acum? daca ma duc la politie risc sa intru in belea cu reclamatia de inselaciune pe care o am de la ei? sincer imi e imposibil sa fac rost de 15000 de lei in 5 zile si ma gandesc cu groaza la ce voi patii daca nu dau banii. sunt terorizat si disperat. va rog ajutati-ma cu un sfat. multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Manuela Rășină, administrator
13 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fa imprumut la banca, pune gaj casa si da acei bani inapoi.Sa speram ca te vei alege cu dosar.Ce ai facut cu banii? Poate si ei s-au imprumutat.Acum vrei sa-i santajezi cu asa zisa agresiune si sa nu mai dai banii inapoi?
14 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa va ganditi serios inainte sa luati banii. Pare ca de la bun inceput ati stiut ca nu veti face lucrarea, eu cred ca doar ati avut nevoie de bani si ati inselat acei oameni promitand ca veti efectua niste lucrari. Nu sunt de acord cu modul lor de actiune, dar cred ca daca v-ar fi rugat frumos sa le semnati acea declaratie nu ati fi facut-o de bunavoie.
Eu cred ca si ei sunt disperati, oricine care ar fi dat 15.000 lei in conditiile de mai sus ar fi disperat. Sa strangi atatia bani sau sa ii iei de la banca nu e tocmai floare la ureche. Sa iti planifici viata, sa faci rost de bani si sa visezi la niste amenajari interioare, apoi sa fi, pe romaneste, tepuit de unul ca dvs, nu e ceva de dorit.
Vreti un sfat? Faceti rost de bani si returnati-i, altfel veti suporta consecintele! Vreti ca ei sa fie trasi la raspundere, cand dvs trebuie sa fiti tras la raspundere!?
14 din 15 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de aceeasi parere ca si “economv”, faceti imprumut la banca si restituti banii. Nu ati prestat lucrarea, banii nu sunt ai dvs. Este similar furtului ce ati facut. Trebuie sa intelegeti ca orice datorie trebuie achitata. Puneti-va in situatia inversa, si fiti realist. Lasati vaicarerile si gasiti solutii.(vindeti masina, faceti imprumut, etc). Ati primit o lectie din care sper ca ati invatat!
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti tupeu, nu am ce spune; ati facut ce ati facut si cereti tot dv sprijin?! dati banii inapoi, descurcati-va! Nu spun ca trebuie sa fiti maltratat, doamne fereste, dar asta e alt subiect. In primul rand, eliminati cauza problemelor
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Ioana Cornescu, Avocat
2 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Serios, dna avocat ?!
Pai pe principiul asta nu ați mai avea nici un client.
Ar însemna că, toți infractorii trebuiesc împușcați că sa nu mai poată comenta nimic.
Omul cere un sfat avizat in domeniu. Nu critici. Daca dorea asta întreba orice prost de pe strada ce să facă. Și asta i se răspundea.


Constantin, in primul rand, ai încheiat un contract cu beneficiarii înainte de a presta lucrarea și incasa banii ?

Și, mai apoi, tu ca PFA, care este domeniul tau de activitate?
Pentru că, dacă cu asta te ocupi, nu se poate considera înșelăciune și nu are ce să îți facă politia.
Ideea este daca ai făcut lucrurile legal, cu contract și termene de execuție.
În funcție de asta te putem sfătui mai corect.

In rest, ce te-au pus ei sa scrii nu prea are valoare. Stai liniștit!
Să îți faci griji de matahale alea, că în Romania, poliția zici că lucrează pentru ei.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Quartila, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselatorie sally_daisy sally_daisy Buna dimineata tuturor, As dori un sfat in ceea ce priveste o situatie cu care ma confrunt si refuz sa cred ca nu exista o rezolvare. Cu doua saptamani in ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face pentru recuperarea avansului dat pt un mobilier? alyC alyC Buna, la inceputul lunii august am apelat la o cunostinta pentru executia unui mobilier de bucatarie ( respectivul are un PFA), pentru care am platit un ... (vezi toată discuția)
Acuzat de înșelăciune Adriano7c Adriano7c Bună ziua. Cineva ma chemat să renovez un apartament. Am stabilit că prețul renovării este de 15000 ron, pe parcurs sau mai adăugat alți 1000 ron ... (vezi toată discuția)