avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie

Buna dimineata tuturor,

As dori un sfat in ceea ce priveste o situatie cu care ma confrunt si refuz sa cred ca nu exista o rezolvare.
Cu doua saptamani in urma am avut o discutie cu o echipa de 2 zugravi independenti ( care nu lucreaza pe firma) in legatura cu o lucrare pe care doream sa o fac in apartament.
Ne-am inteles asupra lucrarii si le-am dat 500 Ron urmand sa se prezinte la lucrare peste 2 saptamani impreuna cu ceva materiale necesare pentru demararea lucrarii.
Dupa cateva investigatii mai amanuntite am constatat ca pretul cerut de ei este unul mult prea mare fata de piata si i-am contactat anuntandu-i ca renunt la ei, carandu-mi banii dati inapoi.
Aici, surpriza (sau nu), acestia refuza sa-mi restituie suma de 500 Ron motivand ca acea suma a reprezentat o arvuna. Mentionez ca nu am facut cu ei nici o hartie de mana (desi nu stiu ce valoare ar fi avut dpdv legal). Am insa inregistrari telefonice ale convorbirilor purtate cu acestia in care recunosc faptul ca le-am dat acea suma si ca refuza sa mi-o restituie.
Ce sanse am sa recuperez acei bani si ce pasi ar trebui sa urmez pentru acest demers? Eu si sotul meu am fost naivi, acum imi dau seama, dar cei doi ne fusesera recomandati de o ruda apropiata si am avut incredere ca sunt oameni cinstiti. Stiu numele lor si unde lucreaza fiecare, ne pot ajuta aceste informatii cumva?

Multumesc anticipat pentru orice ajutor dat in gasirea unei solutii.
O zi buna tuturor...
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 18:55, 29 Iulie 2013
Buna zIua!

Va sfatuiesc sa formulati o plangere penala pentru insealciune, avand in vedere ca aveti inregistrari. Puteti propune ca martor si pe ruda care v-a recomandat zugravii, pentru o mai buna coroborare a probelor.

As recomanda ca plangerea penala sa fie adresata Parchetului, si nu Politiei, intrucat plangerea va fi instrumentata mult mai rapid si de oameni mai competenti.

Cu stima,
Av. Simon Sebastian
Va multumesc pentru sfaturi d-le avocat, catre ce Parchet sa ma indrept, cel care tine de sectorul de domiciliu?
Dnule avocat, pentru Dumnezeu, indiferent ca dna formuleaza plangerea la politie sau parchet, tot la politie ajunge, deoarece "inselatoria" nu atrage competenta urmaririi efectuate direct de procuror. Asta daca ar fi inselatorie...ceea ce nu e! Oamenii s-au inteles la un pret. Pretul este exagerat, zice doamna, probabil chiar este, dar definitia infr de inselatorie ce spune dnule av? "prezentarea ca falsa sau adevarata...fara de care...." zugravii n-au prezentat nimic fals! din pacate ptr dna. Siongura varianta dna este daca zugravii nu va efectueaza deloc lucrarea. Atunci da, e inselatorie caci v-au luat banii ptr NIMIC. Cat timp sunt gata sa va efectueze lucrarea nu e nicio infr ci doar un deal prost ptr dvs. :(
Stimata dna, zugravii in cauza nu-mi efectueaza nici un fel de lucrare, nu au facut nimic pentru banii incasati si acesta este motivul pentru care ii acuz de abuz de incredere. Sigur ca in cazul in care ar fi prestat vreun serviciu in beneficiul meu eram buna de plata, lucrurile stau insa altfel. Au luat banii si pe aici ti-e drumul..
ok, doar ca din relatarea dvs reieisea ca nu vor sa va returneze arvuna, nu ca nu vor sa efectueze lucrarea! atunci da, sunt elementele constitutive ale inselaciunii, si nu sunt cele ale infr de abuz de incredere. vedeti cum va aparati de evntuala lor "aparare" ca sunt gata sa va efectueze lucrarea! v-ar trebui o intelegere dovedita asupra unui termen la care ar fi trebuit sa demareze lucrarile! altfel, va pot "plimba" ca vin maine si totul e roz si frumos.
nici asa nu va fi usor, sunt sanse sa va trimita in civil, daune ex contractu. ptr infr de inselaciune aveti nevoie sa dovedeti elementul de "amagire" tipic infr pe alin de inselaciune in conventii. cititi def infr. succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare bani - produs de la teleshopping aledical aledical Sotia mea a cumparat un produs de la o firma care fac reclama pe toate posturile tv cu diverse produse care nu sint reale cum se prezinta in reclama. A primit ... (vezi toată discuția)
Inselaciune -descrierea in datele tehnice ca produs fabricat intr-o tara insa facut in china atitudine atitudine Am cumparat o motocoasa si dupa cateva zile s-a stricat am dus-o la reparat si mi s-a restituit dezmontata intr-o cutie de carton la gramada vanzatorul nu vrea ... (vezi toată discuția)
Excrocherii romanesti ing_Dumitrache ing_Dumitrache foarte pe scurt - am gasit pe ejobs o oferta pt munca in strainatate, am luat legatura cu firma de recrutare, am platit taxa ceruta pt verificare aptitudini, ... (vezi toată discuția)